Vučić najavio nove investicije: Turska zainteresovana za kupovinu srpskog GIGANTA

PANČEVO, 13. jun 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je na kraju posete Turskoj, gde je prisustvovao svečanosti otvaranja Transanadolijskog gasovoda, da je važno da Srbija, u svetu u kojem se "slonovi tuku i u kojem će se tek boriti", pronađe ne samo sigurno skrovište, već i da obezbedi "dvorište" u kojem će da radi.

Vučić je tokom boravka u Eskišehiru imao bilateralne razgovore, kako sa domaćinom turskim predsednikom Tajipom Redžepom Erdoganom, predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i šefom ukrajinske države Petrom Porošenkom.

Sa predsednikom Erdoganom, kako je preneo Vučić, razgovarao je juče u više navrata, mesec dana posle njegove zvanične posete Turskoj, a teme su bile politička i ekonomska radnja, unapređenje kooperacije i poverenja između naših država i naroda.

Veoma sam srećan što mogu da kažem da Srbija i Turska imaju izuzetno dobre bilateralne odnose. To je strašno važno za našu zemlju. Ljudi to obično gledaju po principu ''a što bi to nama bilo naročito bitno'', ali ako pogledate nekoliko malih mesta u Srbiji ne bi nikada mogla da dovedu fabriku i zaposle ljude da nije turskih investitora I prijateljskih odnosa sa Erdoganom. Ako pitate građane Krupnja, Lebana, Žitorađe, Vladičinog Hana i mnogih drugih mesta postaće svima jasno što je to bitno, kazao je Vučić.

On je istakao da će turskih investicija biti još više i ukazao da u Kraljevu očekujemo uskoro jednu veliku fabriku i da će turski investitori graditi u Srbiji najbolje hotele. Posebno je ukazao da je prvi put jedan turski investitor zainteresovan za RTB Bor gde smo do sada imali samo Kineze i Ruse, a sada je zainteresovan i Mehmet Čengiz.

Turska dolazi, ona je velika regionalna sila, najznačajnija u našem regionu. Moramo da vodimo računa i da iskoristimo sve potencijale iz naše moguće saradnje, istakao je Vučić.

Predsednik je ukazao da se radi i o energetskim potencijalima, jer će gas koji bude dolazio u Srbiju u budućnosti dolaziti svakako preko Turske, najviše preko "Turskog toka" i TANAP-a.