Vučić uoči odluke o izborima: Stajemo na crtu onima koji zovu, osvojićemo 44 odsto u Beogradu

PANČEVO, 8. januar 2017. (TV Pančevo) – Lider naprednjaka otvoreno o pitanjima koja će se naći na dnevnom redu vanredne sednice Glavnog odboraSrpska napredna stranka u sredu će na vanrednoj sednici Glavnog odbora odlučiti da li će, uz beogradske, biti raspisani i parlamentarni izbori, a lider stranke i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je kako postoji mogućnost da koriguje raniju odluku i prihvati zahteve da se ponovo glasa i narepubličkom nivou.

Možda dođe do vanrednih parlamentarnihizbora na proleće- poručio je on i dodao da će presudno biti mišljenje funkcionera Srpske napredne stranke. On je konstatovao da je moguće da bude nadglasan u stranci, ali da ne veruje u takav ishod.

Mi danas kao stranka stojimo bolje nego ikad. Samostalno bismo na parlamentarnim izborima dobili 44, 5 odstou Beogradu, što se nikada nije desilo. Onima koji su pozvali na borbu ćemo stati na crtu, borićemo se- rekao je on.

Govoreći o mogućim datumima održavanja gradskih izbora, predsednik je spomenuo period između 4. i 18. marta i da naprednjaci imaju "listu budućnosti" sa kojom će na iste izaći.Iako nije želeo da otkriva koje ime će se naći prvi na listi, on je otkrio da će Beograđanima ponuditi imena koja nisu iz sveta politike niti u SNS-u, ali i da će ova stranka ponuditi više novih ljudi nego svi ostali zajedno.

Inače, u novembru prošle godine je sa preko 500 glasova i samo četiri protiv GO naprednjaka odlučio da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih, članovi ove stranke su bačeni u novu dilemu, te će se za dva dana ponovo glasatina vanrednoj sednici.