TAČNO PRE 3 GODINE SU NAPALI VUČIČA U POTOČARIMA: Još nema okrivljenih za pokušaj ubistva!

PANČEVO, 11. jul 2018. (TV Pančevo) – Aleksandar Vučić napadnut je 2015. godine posle komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Još uvek niko nije odgovarao za taj napad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napadnut je na današnji dan pre tri godine. Predsednika su prvo vređali, pa napali kamenjem. Tom prilikom je pogođen kamenicom u glavu.

Policija je tada uhapsila nekoliko njih, a potom su ih pustili na slobodu.

- Nerešavanje slučaja napada na Vučića, iako je prošlo tri godine, pokazuje da institucije BiH nisu sposobne da se suoče sa takvim izazovima - kaže član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH Borislav Bojić Bojić.

- Ništa se ne dešava u vezi s ovim slučajem, iako je svima jasno da je reč o terorističkom aktu koji je javno snimljen i gde se jasno i nedvosmisleno vidi šta se desilo - rekao je Bojić za Nezavisne novine.

Iako formalno pravno postoji mehanizam kako Komisija putem Zakona o parlamentarnoj istrazi može inicirati istražno telo, kaže Bojić, nerealno je da se to desi jer predstoji izborna kampanja, a deo političkih stranaka čiji delegati sede u Komisiji ne bi dozvolio da se nešto uradi tim povodom.

Zamenik predsednika Odbora NSRS za bezbednost Drago Kalabić rekao je da je velika sramota za BiH što nije okončana istraga o napadu na Vučića.

- Ovo sigurno rade pod uticajem bošnjačkih političara ali, nažalost, tu je i ćutanje srpskih koji su u institucijama BiH. Ne samo što su odgovorne institucije BiH, nego bi sigurno želeli da odgovornost prebace na Republiku Srpsku, što je je nedopustivo - rekao je Kalabić za Alo.rs. i istakao da su institucije BiH dužne da reaguju i pronađu odgovorne.

- Napad na Vučića velika je mrlja koja opterećuje odnose BiH i Srbije i zato istraga mora biti okončana - istakao je Kalabić.