Svečani doček za Erdogana ispred Palate Srbija

PANČEVO, 10. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je ispred Palate Srbija predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, čime je započeo zvanični deo Erdoganove dvodnevne posete. U čast gosta iz Turske postrojena je garda a intonirane su i himne dve zemlje.

Pored predsednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

Dvojica predsednika razgovaraju u četiri oka, a nakon toga uslediće sastanci dve delgacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dva predsednika obratiće se zatim medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Vučić i Erdogan učestvovaće, nakon toga, na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija-Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

Tokom dana, predsednici bi trebalo da prošetaju i Kalemegdanom.

Sutra, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Sa turskim predsednikom dolaze i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora.

Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.