Si Đinping prihvatio Vučićev poziv da ponovo poseti Srbiju

PANČEVO, 11. mart 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Kine Si Ðinpinga, u kojem on potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju.

"Ja Vas visoko cenim kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom", navodi se u pismu kineskog predsednika.

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je on.

"Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina‚", poručuje Si.

On poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman je da se sa Vučićem dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje naše dve zemlje u okviru izgradnje "Pojas i put", kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.