Rok za nepopisane do 18. oktobra

PANČEVO, 16. oktobar 2011. (TV Pančevo) – Zvanično, popis stanovništva je završen u subotu, 15. oktobra. Međutim, svi oni koji iz bilo kog razloga nisu popisivačima dali tražene podatke imaju rok da do 18. oktobra ispune tu obavezu. Komisije dežuraju u mesnim zajednicama „Centar“ i „Gornji grad“ od 8 do 20 časova.

Popis je zvanično završen, ali je rok za sve one koji iz bilo kog razloga nisu popisani produžen do 18. oktobra. Popisne komisije dežuraju u mesnim zajednicama Centar i Gornji grad, od 8 do 20 sati, formirani su i mobilni timovi.

- Od danas, znači 16, 17. i 18. oktobra na snagu je stupio tzv „mobilni tim“. U gradu su odvojene MZ „Centar“, Maksima Gorkog 25 i „Gornji grad“, Braće Jovanović bb, tako da za sve građane koji iz bilo kog razloga nisu stigli da se popišu, mogu se popisati u toku ova 3 dana. Popis traje od 8 do 20 sati. Za građane koji su nepokretni i stara lica koja nemaju nikoga da ih doveze, postoji mobilni tim koji će posetiti osobu koja ne može da dođe do mesnih zajednica, da bi se popisali. Sličan je postupak i u selima. Oni mogu da se jave na telefon broj 353 - 523, u MZ „Centar“ pa će mobilni tim otići na određenu adresu i popisati. U svakom slučaju i sela će biti popisana rekla je Jasmina Šaponjić, predstavnica Popisne komisije.

Gužvi nema, a prema procenama dežurnih u popisnoj komisiji, relativno je malo stanovnika Pančeva i okolnih naseljenih mesta koji do sada nisu popisani. Za one koji ni danas i u naredna 2 dana ne iskoriste šansu, predviđene su i kazne.