Optužbe protiv Kisina su osnovane

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – Kisinu se na teret stavlja da je preduzimao radnje, svestan zabranjenosti istih, te suprotno Zakonu o javnim nabavkama dogovarao sa ponuđačima, preduzimao druge protivpravne radnje u nameri da time utiče na donošenje odluka naručioca javne nabavke, odnosno iskorišćavanjem svog položaja, ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti u konkretnim slučajevima kršio poenuti zakon i Pravilnik o javnim nabavkama Doma LOMR "Srce u jabuci".

Nadzorni odbor Doma tvrdi da je Kisin izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom, zbog čega je, posle sprovedene kontrole poslovanja ustanove, sačinio Izveštaj, na osnovu kojeg je Upravni odbor podneo inicijativu za razrešenje Kisina.

Na adresu naše redakcije, posle najave da ćemo pisati o sumnjama u zloupotrebe Kisina, stiglo je više potpisanih mejlova. Svi su na raspolaganju Tužilaštvu u Pančevu, ukoliko ih već nisu dobili.

U jednom od njih tvrdi se sledeće: "Nedavno je smislio da može da se "dokopa" novca koji korisnicima koji primaju invalidske/porodične penzije, ostaje preko onoga koliko se naplaćuje za njihov boravak u Domu ili kada odsustvuju iz Doma jer borave kod svojih roditelje/staratelja, pa je tako poslao veoma bezobrazno pismo starateljima i roditeljima tražeći da se odreknu tog novca, navodno, u korist njihovih milih i dragih i daju Domu saglasnost da njime raspolaže. Meni je predložio da se odreknem kao staratelj tog novca kako bi se mom bratu, koga je pod prevarom prebacio iz kućice u vlažni i memljivi sobičak u tzv. paviljonu, nabavio klima uređaj u vrednosti od skoro 40.000 dinara! Naknadno sam saznala da je prethodno nabavio neke klima uređaje, pa mu je "zgodno došlo" da proba da proda korisnicima Doma".

izvor:epancevo.rs