Dačić kod porodice poginulog policajca

PANČEVO, 11. novembar 2011. (TV Pančevo) – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i pomoćnik direktora Policije i načelnik pančevačkog MUP-a, Zvezdan Radojković obišli su danas u Vladimirovcu porodicu nastradalog policajca Slobodana Cvetića. Cvetić je podlegao povredama koje je zadobio kada je pokušao da spreči pljačku Komercijalne banke u Beogradu. Dačić je u Vladmirovcu izjavio da očekuje najoštrije kazne za ubicu Slobodana Cvetića.

Razbojnici koji su 20. oktobra pokušali da opljačkaju "Komercijalnu banku" na Karaburmi ranili su dvojicu policajaca i jednog građanina hicima u glavu. Policajac Slobodan Cvetić koji je pogođen metkom u glavu prilikom pljačke banke preminuo je 25 oktobra. Tragična smrt policajca Slobodana Cvetića potresla je sve žitelje Vladimirovca, mesta u kome je rođen i gde je živeo s porodicom. Cvetić je za sobom ostavio dvoje dece, i suprugu Biljanu, takođe zaposlenu u policiji.

- To je teško krivično delo, i očekujem da proces protiv ove dvojice kriminalaca koji su izvršili ubistvo što pre završi. Očekujem najstrožije kazne. To će biti opomena za neke druge kako ne bi ponavljali ovakva krivična dela. Naša briga je da brinemo o porodici Cvetić, o supruzi koja već radi u MUP-u, ali brinućemo i o deci. Razgovarali smo već sa Komercijalnom bankom, i Opštinom Palilula da se deci obezbedi stipendija, izjavio je ministar Ivica Dačić, u Vladimirovcu obilazeći porodicu Cvetić.

Pljačkaš Igor Kahvedžić je pucao u dvojicu policajaca i klijenta banke iz pištolja koji je njegov saučesnik Borislav Delić (33) u julu oteo od radnika obezbeđenja filijale iste banke na Bulevaru kralja Aleksandra. Kahvedžiću je krivični dosije otvoren 2003. s prvom krađom, a ukupno je počinio 26 krivičnih dela. Pljačka na Karaburmi desila se 20. oktobra oko 14 časova i 30 minuta, kada su naoružani razbojnici uleteli u banku. Njima se suprotstavio klijent banke Bojan Gajić koji je pozvao patrolu policije u kojoj su bili Cvetić i Filipović. Izbila je tuča, i u momentu kada je Kahvedžić shvatio da će biti savladan, uperio je pištolj i zapucao. Policajcu Cvetiću i klijentu Gajiću pucao je u glavu. Treći hitac ispalio je u pravcu policajca Filipovića koji je stajao ispred banke i radio vezom zvao pojačanje. Kroz staklo izloga Filpović je takođe pogođen u glavu, ali je, srećom, zadobio povrede koje nisu bile opasne po život. Cvetićeva rana bila je najteža, jer je metak ostao u mozgu. On je poslednjih dana održavan u životu na aparatima.

- Danas smo bili u Novom Sadu, 25 porodica ostalo je bez svojih najbližih. Na nivou Srbije je taj broj oko hiljadu u zadnjih 20 do 30 godina. Cvetić bio jedan od najcenjenijih policajaca u Opštini Palilula, i primer za druge. Postoje neke incijative da neka ulica u Beogradu ili ovde dobije njegov naziv. Najvažnije da vodimo računa o porodici, i da se ne obesmisli njegova žrtva, a to znači da pljačkaši budu najteže moguće kažnjeni, zaključio je Ivica Dačić.