Mirović obilazio bolnice u Pančevu, Kovinu i Beloj Crkvi

PANČEVO, 23. jul 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović obišao je danas zdravstvene centre u Pančevu, Kovinu i Beloj Crkvi. Bolnice u ovim južnobanatskim mestima su propadale više decenija zahvaljujući katastrofalnoj politici koju su vodile bivše pokrajinske administracije. Sada, nakon promena, u ovim bolnicama sprovode se veliki građevinski poduhvati,novcem koji je izdvojen iz pokrajinskog budžeta. Najveća investicija koja se sprovodi je u pančevačkoj bolnici.

Po završetku svih radova građani Pančeva, Kovina i Bele Crkve imaće zdravstvenu uslugu koja je dostojna „čoveku u 21 veku“. Vlada AP Vojvodine izdvojila je pola milijarde dinara za rekonstrukciju Opšte Bolnice u Pančevu, zdravstvene ustanove u koju ni jedan dinar nije uložen skoro pet decenija. Posle obilaska radova u Opštoj Bolnici predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović izjavio je da je do sada završeno oko 75 posto posla, najavljući kraj radova za oktobar mesec. Direktor Opšte Bolnice u Pančevu dr Slobodan Ovuka rekao je da je renoviranje Internog bloka zahtevalo temeljne radove, što znači da su od stare zgrade ostali samo zidovi. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa svojim saradnicima obišao je danas rekontruisani objekat Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ i tom prilikom istakao da je to samo početak višegodišnjeg posla na obnovi te ustanove u koju decenijama nije ulagano. Lokalna samouprava u Kovinu je takođe učestvovala u renoviranju bolnice u ovom mestu.

Prošle godine pokrajina je dogovorila i potpisala ugovor o finansiranju novog bloka u Specijalnoj bolnici „Dr Budisav Babić“ u Beloj Crkvi. Posle Pančeva i Kovina, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas ovu bolnicu, najavljujući da će radovi biti gotovi u narednih mesec i po dana . Za rekonstrukcije bolnica u Pančevu, Kovinu i Beloj Crkvi izdvojeno je do sad oko 700 miliona dinara, saopštili su iz Uprave za kapitalna ulaganja. Pored Mirovića, u obilasku zdravstvenih ustanova u Pančevu, Kovinu i Beloj Crkvi bili su između ostalog i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.