Ministarka pravde Nela Kuburović otvorila novi Prekršajni sud u Pančevu

PANČEVO, 13. april 2018. (TV Pančevo) – Ministarka pravde Nela Kuburović, danas je u Pančevu zvanično otvorila novoizgrađenu zgradu Prekršajnog suda. Zgrada ima dva sprata i prostire se na oko 1000 metara kvadratnih urađena je po svim modernim standardima, a za njenu izgradnju iz Republičkog budžeta izdvojeno je oko 95 miliona dinara. Otvaranju suda je prisustvovao i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Budući da su uslovi za rad Prekršajnog suda u Pančevu bili neadkevatni i da je u stambenoj zgradi od 200 metara kvadratnih radilo 17 sudija i 45 zaposlenih, Ministarstvo pravde započelo je izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu u februaru 2017. godine. Zgrada je završena početkom 2018. godine. Ministarka pravde Nela Kuburović je prilikom otvaranja suda ukazala da je taj sud praktično sam otplatio izgradnju koja je u potpunosti finansirana iz budžeta u vrednosti od nešto više od 95 miliona dinara.

Nova zgrada Prekršajnog suda ima ukupno 32 prostorije koje su organizovane u skladu sa tehničkim i tehnološkim zahtevima za ovu vrstu objekta. Predsednica Prekršajnog suda u Pančevu, Ljiljana Košutić istakla je da ća sud u novim uslovima rada ostvarivati još bolje rezultate u narednom periodu.

Otvaranju nove zgrade Prekršajnog suda prisustvovao je i gradonačelnik Saša Pavlov koji se zahvalili Ministarstvu pravde na izgradnji i opremanju zgrade tog suda.

Izvođači radova bila je firma "Elkoms" d.o.o. iz Beograda, dok je opremanje zgrade prema ugovoru radila firma "Ktitor" d.o.o. Zemun.