Mala matura 27. i 28. avgusta

PANČEVO, 21. avgust 2012. (TV Pančevo) – Učenici, koji u junu nisu položili završni ispit, polagaće malu maturu 27. i 28. avgusta. Prijava je u toku, a do sada je na teritoriji Južnog Banata prijavljeno 10 učenika.

Učenici koji iz privatnih razloga nisu položili malu maturu u junu mesecu, i bilo da su pali ispit ili išli na popravni, mogu da ponovo polažu zavšne ispite iz matematike i srpskog jezika u ponedeljak 27. i utorak 28. avgusta. Prema rečima Gorana Bokanića, koordinatora Okružne upisne komisije, u Južnom Banatu je prijavljeno 10 učenika koji će polagati malu maturu u matičnim osnovnim školama.

- To su uglavnom učenici koji su bili u bolnici, slomili na primer ruku ili nogu, ili oni koji su imali smrtni slučaj u porodici ili slične opravdane razloge. Druga kategorija učenika su oni koji su pali na popravni ispit u junu, njihovi popravni su u toku i ako završe sa popravnim ispitima, i oni će polagati u ponedeljak maturu. Ispit počinje u 10 sati i traje do 12, a učenici moraju do pola 10 moraju da budu u svojim školama. Procedura je ista kao u junu. Na teritoriji Južnog Banata je prijavljeno 10 učenika, istakao je Goran Bokanić, koordinator Okružne upisne komisije.

Oni učenici, koji iz opravdanih razloga nisu položili maturu, moći će da upišu željenu školu, ukoliko imaju dovoljan broj bodova, dok će oni, koji su pali u junu, sada aplicirati samo na preostala mesta u srednjim školama, istakao je Bokanić.

- U školama na teritoriji Južnog Banata ima 300 mesta. U Pančevu nema mesta na četvorogodišnjim profilima, ali nije ih bilo ni u drugom upisnom roku, kaže Bokanić.

Prijava učenika za polaganje male mature iz matematike i srpskog jezika je do 22. agusta. U Srbiji će malu maturu u drugom krugu, 27. i 28. avgusta polagati oko hiljadu i 500 učenika, a u srednjim školama u Srbiji upražnjeno je oko 10 hiljada mesta.

Komentari 

 
0 #1 pravopis ne znam 22-08-2012 06:14
ako se rečima napiše hiljadu, onda bi trebalo i pet stotina....
Citiraj