Vučić: Cilj vlade i dalje smanjenje nezaposlenosti

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) – Nova vlada Srbije treba da obezbedi kontinuitet, jer Srbija više nije zemlja koja vodi politiku iz godine u godinu, i u kojoj se politika menja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o zadacima Vlade Srbije čiji je mandatar Ana Brnabić. Budući premijer i dalje treba da doprinese smanjenju stope nezaposlenosti.

Od 25,9 posto nezaposlenih, koliko ih je bilo pre 5 godina, stigli smo do današnjih između 13 i 15 procenata, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- I dalje tim rezultatima nismo zadovoljni, i naša želja je da spustimo nivo nezaposlenosti ispod 10 procenata - rekao je Vučić.

Zadatak nove vlade biće i da završi rekonstrukciju i obnovu objekata javne namene, kazao je Vučić.

I u drugim oblastima, od zdravstva do prosvete, neophodno je da se mnogo toga uradi, rekao je predsednik Srbije. Vučić je istakao da smatra da je neophodno da se obezbedi kontinuitet u politici vlade Srbije.

Srbija je upravo zbog toga obezbedila veće poštovanje sa različitih strana sveta, a istovremeno omogućila da ljudi u Srbiji mogu da očekuju bolji život nego što su imali do danas, zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.