Bilateralni susreti Vučića u Sofiji

PANČEVO, 17. maj 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje na samitu EU – Zapadni Balkan u Sofiji, razgovarao je na marginama samita sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, kao i sa premijerom Švedske Stefanom Levenom i predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem. .

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sofiji sa predsednikom Vlade Kraljevine Švedske Stefanom Levenom sa kojim je razgovarao o ekonomskim reformama, poslovanju švedskih kompanija u Srbiji, evropskom putu i o stanju dijaloga sa Prištinom.

Predsednik Vučić zamolio je švedskog premijera da ohrabri investitore da u većem broju ulažu u Srbiju i zahvalio na podršci Švedske evropskom putu Srbije.

Premijer Leven pozdravio je ekonomske reforme u Srbiji, kao i napredak na polju evrointegracija, ponudivši pomoć svoje zemlje u daljem procesu.

Predsednik Vučić sastao se i sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijem Tajanijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije i njenom budućem članstvu.

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije članstvu u EU do 2025. godine, što je inicijalni datum koji je sadržan u Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine.

„Optimista sam povodom vašeg članstva“, rekao je Tajani i istakao da je predložio paket od 10 milijardi evra za infrastrukturne projekte na Zapadnom Balkanu, kao i da je Srbija važna za Evropu.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Evropskog parlamenta Tajaniju na ohrabrenju i podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Važno je raditi na vladavini zakona i to će pomoći bržim evropskim integracijama Srbije, zaključila su dvojica sagovornika.