Srbija

 

Vučić na ekonomskom forumu u Davosu

PANČEVO, 23. januar 2017. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 24. do 26. januara 2018. godine u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić obratiće se skupu na temu „Evropa u svetu“ iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana. Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu „Novi lideri za Evropu“.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

 

Vučić i Čepurin: Rusija zahteva da srpski organi učestvuju u istrazi ubistva Ivanovića

PANČEVO, 22. januar 2018. (TV Pančevo) – Rusija odlučno osuđuje „teroristički akt“ ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

   

Predsednik Vučić o svom boravku na Kosovu: Nije bilo lako, ali zadovoljan sam

PANČEVO, 22. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu "nije bilo lako i prijatno" ali da je zadovoljan boravkom na Kosovu i Metohiji jer je obavio "izuzetno važan posao" za ujedinjenje sprskog naroda na KiM.

   

Samohrana majka šestoro dece sa Kosova od Vučića tražila traktor, a posle pola sata joj se želja ostvarila

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – U sinoćnoj poseti Lapljem selu nedaleko od Prištine, predsednik Srbije razgovarao je gotovo šest sati sa građanima južne srpske pokrajine. Oni su datu priliku iskoristili da iznesu one probleme koji ih more daleko od očiju javnosti.

   

Vučić u utorak sa predstavnikom Srpskog nacionalnog foruma

PANČEVO, 21. januar 2018. (TV Pančevo) – Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Momčila Trajkovića iz Srpskog nacionalnog foruma zakazan je za utorak, 30. januara, u Beogradu.

   

Vučić u razgovoru sa građanima u Lapljem Selu: Borićemo se, obećavam...

0 PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć u razgovoru sa građanima u Lapljem Selu da će se država boriti za ski centar Brezovicu i da je potpuno neprihvatljiva argumentacija Prištine da to sada pripada tzv. državi Kosovo.