Srbija

 

Preminuo potpredsednik skupštine Srbije Konstantin Arsenović

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner Partije ujedinjenih penzionera Srbije Konstantin Arsenović preminuo je danas u 76. godini, saopšteno je iz parlamenta.

 

Vučić i Cipras o saradnji dve zemlje

 

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik grčke vlade Aleksis Cipras počeo je danas dvodnevnu posetu Srbiji susretom s predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem sa kojim će kasnije popodne učestvovati i na poslovnom forumu Grčke i Srbije.

   

Vučić dočekao Ciprasa u Beogradu

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras doputovao je u dvodnevnu radnu posetu Srbiji. Njega je na aerodromu Nikola Tesla dočekao srpski premijer Aleksandar Vučić. Očekuje se obnova srpsko-grčkog saveza, kao i razgovori sa premijerom Vučićem o izgradnji železnice Budimpešta-Beograd-Atina.

   

Mandić zahvalio Vučiću na podršci institucijama Srba u Crnoj Gori

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, u okviru redovnih konsultacija sa političkim predstavnicima Srba iz regiona, predsednika Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andriju Mandića, koji mu je zahvalio na tome što srpska Vlada nastavlja da pruža podršku i pomoć institucijama Srba u Crnoj Gori.

   

Regionalna razvojna agencija dobila direktora i predsednika Skupštine

PANČEVO, 30. januar 2017. (TV Pančevo) – Za prvog predsednika Skupštine Regionalne razvojne agencije „Južni Banat“, izabran je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva. Skupština osnivača, čiji su članovi sve lokalne samouprave iz Južnog Banata, imenovala je i Igora Kneževića za direktora agencije. Osnovni zadatak Regionalne razvojne agencije biće priprema i realizacija infrastrukturnih projekata kao i ostvarivanje međunarodne, prekogranične i međuoptštinske saradnje na teritoriji Južnog Banata.

   

Vučić i ministar spoljnih poslova Katara o upostavljanju partnerskih odnosa

PANČEVO, 30. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Katara šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al-Tanijem, sa kojim se saglasio da postoji interes obeju zemalja za uspostavljanje partnerskih odnosa i razvoj saradnje.