Srbija

 

Saučešće Vučića Netanjahuu

PANČEVO, 8. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom napada u Jerusalimu, uputio telegram saučešća izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, u kome se kaže: “Veoma nas je potresla vest da se nemilosrdni napad ‘kamionom smrti’, posle Nice i Berlina, dogodio sada i na šetalištu u Jerusalimu. U ime Vlade Srbije i svoje ime porodicama i prijateljima poginulih, Vama i Vladi Izraela izražavam iskreno saučešće. I ovom prilikom želim da ponovim da će Srbija uvek biti protiv snaga mržnje i nasilja, a na strani onih koji su za dogovor, mir i život bez pretnji i straha”, navodi se u telegramu premijera Vučića.

 

Premijer od utorka u poseti Indiji

PANČEVO, 8. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 10. do 13. januara 2017. godine u Indiji. Tokom ove posete, premijer Vučić će se sastati sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, zatim sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, kao i sa ostalim učesnicima „Vibrant Gudžarat globalnom samitu“(Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema “Održivi ekonomski i socijalni razvoj”. Premijer Vučić razgovaraće i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

   

Vučić u zvaničnoj poseti Indiji

PANČEVO, 9. januar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić se tokom zvanične posete Indiji sastao sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom. Predsednik Vlade Srbije je danas stigao u Indiju, a na aerodromu mu je priređen svečani doček.

   

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej čestitao Božić pravoslavnim vernicima

PANČEVO, 7. januar 2017. (TV Pančevo) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej čestitao je Božić pravoslavnim vernicima, a u Božićnoj poslanici poziva vernike da žive u međusobnoj bratskoj ljubavi – u ljubavi Božića. On je poručio neka od ovog Božića oživi Srbija i neka njene porodice ispuni radost i dečija igra.

   

Vučić čestitao Božić pravoslavnim hrišćanima

PANČEVO, 6. januar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve božičnu čestitku.

   

Potpisan ugovor s kineskom kompaniijom o rekonstrukciji pruge

PANČEVO, 5. januar 2017. (TV Pančevo) – Ugovor vredan oko 24 miliona evra koji se odnosi na rekonstrukciju pruge u dužini od 7,5 kilometara, potpisali su Dušan Garibović, direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ i Zhu (Džu) Tianran, direktor predstavništva za Srbiju kineske kompanije „China civil enginering construction corporation“. Radovi bi trebalo da počnu polovinom februara, a rok za završetak je 351 dan.