Srbija

 

Vučić sa Mondolonijem: Dolazak Makrona unaprediće odnose

PANČEVO, 5. april 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskim integracijama.

 

Vučić se sastao sa Metjuom Palmerom

PANČEVO, 5. april 2018. (TV Pančevo) –Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vršioca dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera, sa kojim je razgovarao o važnosti dugotrajnog prijateljstva Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i posvećenosti dveju zemalja da dalje razvijaju svoje bilateralne odnose.

I pored neslaganja u stavovima o Kosovu i Metohiji, u otvorenom razgovoru, predsednik Vučić i vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara Palmer saglasili su se da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti, ne samo za proces pridruživanja EU, već i za regionalnu stabilnost i buduće blagostanje i prosperitet naroda u regionu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je sada ključni period za budući razvoj Srbije, posebno kada je reč o nastojanjima da postane punopravna članica Evropske unije. Američki zvaničnik je istakao da će SAD nastaviti da pružaju podršku naporima Srbije za pridruženje EU.

Srpski predsednik i američki zvaničnik su, takođe, naglasili važnost dobrosusedskih odnosa u regionu i saglasili se da oni doprinose stabilnosti.

Vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara Palmer je obećao kontinuiranu podršku dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, na svaki način koji učesnici u dijalogu smatraju korisnim. Predsednik Vučić i gospodin Palmer su se saglasili da su miroljubivi razgovori i puna primena postignutih dogovora ključni za postizanje održivog rešenja.

   

Vučić sa Mondolonijem i Palmerom

PANČEVO, 4. april 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, u četvrtak 05. april 2018. godine u 10.00 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Sat vremena ranije razgovaraće sa ambasadorom Republike Francuske Frederikom Mondolonijem.

   

Vučić sa Dodikom: 5 miliona Republici Srpskoj

PANČEVO, 3. april 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.Vučić je istakao da će Srbija uputiti novu novčanu pomoć Srpskoj i to u iznosu od pet miliona evra.

   

Vučić i Brnabić satima razgovaraju u Predsedništvu Srbije - TEMA: KOSOVO

PANČEVO, 1. april 2018. (TV Pančevo) – U Predsedništvu su od 10 sati

   

Uskršnja čestitka pančevačkog SNS-a

PANČEVO, 31. mart 2018. (TV Pančevo) - Gradski odbor Srpske napredne stranke svim vernicima koji poštuju gregorijanski kalendar čestita najradosniji hrišćanski praznik.