Srbija

 

Potpisan COSME sporazum u Vladi Srbije

PANČEVO, 11. maj 2017. (TV Pančevo) – U Vladi Srbije potpisan je Sporazum u okviru programa Evropske unije COSME. Njime je obezbeđeno 200 miliona evra koji će biti na raspolaganju za oko 4.600 malih i srednjih preduzeća u Srbiji, kao povoljni krediti u naredne tri godine.

 

SNS ponovo na čelu Opštine Kovin

PANČEVO, 11. maj 2017. (TV Pančevo) – Nova predsednica Opština Kovin, odnosno ponovo izbrana je članica Srpske napredne stranke Sanja Petrović. Na čelu skupštine nalaziće se ponovo Zoran Bradanji, takođe član SNS-a . Vladajuću većinu čine 37 od 45 odbornika u Skupštini Opštine Kovin.

   

Kovin danas dobija opštinsku vlast

PANČEVO, 11. maj 2017. (TV Pančevo) – Počela je konstitutivna sednica Skupštine Opštine Kovin, na kojoj će biti verifikovani mandati odbornika. Na sednici će biti izabrano rukovodstvo skupštine i opštine. Opštinu Kovin vodiće Sanja Petrović koja je i do sada bila na toj funkciji.

   

Vučić sa Ivanovićem o formiranju ZSO

PANČEVO, 11. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem sa kojim je razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština, političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, budućnosti Briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.

   

Odblokirana izjava Vučića o Vokeru na Jutjubu

PANČEVO, 10. maj 2017. (TV Pančevo) – Nakon gotovo 20 sati na Jutjub kanalu je odblokirana video izjava premijera Aleksandra Vučića, povodom najave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na KiM Vilijama Vokera da ima projekat za "ujedinjenje Albanaca". Video izjava premijera Vučića za portal "Sputnjik" blokirana je sinoć oko 21 sat, a nakon 19.319 prikaza. Kao objašnjenje je bilo navedeno da je "snimak obuhvata sadržaj partnera (Merlin) KVZ Digital, koji ga je blokirao na osnovu autorskih prava".

   

Saradnja srpske i slovenačke vojske više nego dobra

PANČEVO, 9. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u Nikincima, nakon prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, razgovarao sa ministarkom odbrane Republike Slovenije Andreom Katič o vojno-tehničkoj saradnji dveju zemalja, situaciji u regionu i saradnji u oblasti namenske industrije.