Srbija

 

Deaktivirana bomba na gradilištu „Beograd na vodi“

PANČEVO, 5. februar 2017. (TV Pančevo) – Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu je deaktivirana. Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu.

 

Podrška Pokrajine obeležavanju sedamdesetogodišnjice doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarali su o pitanjima značajnim za unapređenje položaja makedonske nacionalne manjine, kao i o drugim nacionalnim manjinama u Vojvodini.

   

Postignut dogovor o uređenju oko mosta u Kosovskoj Mitrovici

PANČEVO, 4. februar 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljujući diplomatskim aktivnostima premijera Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, naši predstavnici su oko 2.30 noćas postigli dogovor o tome kako će biti uređen deo oko mosta u Mirovici, rekao je za RTS direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Brisel nije prethodnih dana na isti način tretirao Beograd i Prištinu, istakavši da nisu svi podjednako odgovorni za eskalaciju situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

   

Češka spremna da pomogne Srbiji

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Češke Lubomirom Zaoralekom o migrantskoj krizi i konkretnim sredstvima koje Češka može da ponudi za njeno rešavanje, kao i o situaciji u regionu i dijalogu sa Prištinom.

   

Vučić: Cenimo što je Marković prvo posetio Srbiju

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Palati Srbija s novim crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, koji je za svoju prvu zvaničnu inostranu posetu izabrao Srbiju. Vučić ga je dočekao uz najviše državne počasti i naglasio da to mnogo znači Srbiji i da Srbija izuzetno poštuje tu odluku. On je izjavio da je Crna Gora za Srbiju partner i prijatelj.

   

Vučić: Ne poštujete dogovoreno, šta hoćete više od Srbije?

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Ni Evropska unija ni Priština ne poštuju dogovoreno i stalno menjaju pravila, istakao je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Razgovori u Briselu izgledaju kao košarkaška utakmica u kojoj se ne zna kakva su pravila, rekao je premijer i apelovao na Evropsku uniju da zauzme jasniju poziciju i da se, kako je rekao, bar 15 minuta drži dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine.