Srbija

 

Vučić u Pekingu: Važno prisustvo što više kineskih investitora u Srbiji

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu NR Kini sastankom sa predstavnicima kompanije CNTC sa kojima je razgovarao o mogućim investicijama u Srbiji.

 

Vučić: Forum u Kini šansa da se potvrdi dogovoreno

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će danas doputovati u višednevnu posetu Kini izjavio je da Srbija na predstojeći Forum „Jedan pojas, jedan put“ gleda kao na šansu da potvrdi dogovorene zajedničke projekte sa tom zemljom i proširi saradnju u okviru te inicijative.

   

Ana Tomanova Makanova od državnih para kupovala parfeme, šminku i garderobu

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) –Obelodanjeni računi koji ukazuju da je Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine pod rukovodstvom Ane Tomanove Makanove, novac namenjen slovačkoj manjini trošio na kupovinu garderobe, šminke, parfeme, ručkove itd .Mimo putnog naloga, radnoj poseti Bratislavi, predsednica je, službenim kolima, otišla u Beč, gde je popila kafu za 26 evra, a zatim je to proknjiženo kao opravdan izdatak, tvrdi Surovi. Pavel Surovi član NSSNM iz grupacije ,, Slovaci napred“ na konferenciji za medije, koja je održana ispred sedišta saveta, podelio je novinarima račune iz kojih se vidi da se novac namenjen slovačkoj zajednici, u 2011. godini, pored kupovine zlatnog nakita trošio i na parfeme, majice, košulje, suknje, tunike, sunčane naočare, minđuše, pudere, ručkove.

   

Vučić: Srbija i Kina su uvek na istoj strani

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Veoma smo lojalni i verni prijatelji i imamo veliku podršku Kine do sada, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić za kinesku televiziju uoči odlaska u Peking.Premijer Vučić je za kinesku državnu televiziju rekao da Srbija ne zaboravlja da je Kina bila uz nju u najtežem periodu tokom NATO bombardovanja.

   

Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost regiona

PANČEVO, 11. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća Elžbijetom Bjenkovskom, sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i podršci EU Srbiji kroz programe za podršku malim i srednjim preduzećima.

   

U intervjuu za RTS Vučić o Kini i o Vokeru

PANČEVO, 11. maj 2017. (TV Pančevo) – U narednom periodu biće dosta reči o ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izveštaja, razmotrićemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo kolika je šteta Srbiji naneta, rekao je večeras premijer Aleksaandar Vučić za RTS.