Srbija

 

Vučić završio posetu Kini sastancima na najvišem nivou

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić posetu Kini završio je odvojenim sastancima s kineskim predsednikom Si Đinpingom i premijerom Li Kećangom.

 

Vučić u Tangšangu, posetio Hestil - železaru

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Aleksandar Vučić je, predvodeći delegaciju Srbije, iz Pekinga doputovao u Tangšang gde je razgovarao sa čelnim ljudima provincije Hebei i obišao železaru „Hestil-Tangstil Tangšan“.

   

Vučić: Sledeći Forum u Srbiji

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas govor na Forumu Jedan pojas - jedan put tokom konferencije o povezanosti i saradnji, koji je održan u konferencijskoj dvorani na jezeru Jenći, u blizini Pekinga.

   

Vučić u Pekingu: Inicijativa Kine - projekat mira i tolerancije

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) –Srbija je od početka podržala inicijativu "Jedan pojas - jedan put" i glavne reči kojima bi mi opisali ovu inicijativu su povezanost i veza, a kad to kažem mislim na nove infrastrukturne projekte, aerodorome, mostove, i kako da uspostavimo bolje odnose između naših zemalja, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na Okruglom stolu lidera u Pekingu.Na okruglom stolu lidera, u okviru Foruma Pojas i put za međunarodnu saradnju, Vučić se obratio šefovima država i vlada 28 zemalja i tri šefa međunarodnih organizacija.

   

Vučić na Forumu u Pekingu, susreti sa Si Đinpingom, Putinom, Lukašenkom

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa više državnika koji učestvuju na Forumu “Jedan pojas, jedan put”, u Pekingu. Vučić je na sastancima sa predstavnicima kineskih kompanija razgovarao o privatizaciji RTB-a Bor, saradnji sa "Ikarbusom", i o ulaganjima u vojnu, avio-industriju, medicinski turizam i izgradnju bolnica.

   

Vučić se sastao sa Erdoganom

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima.