Srbija

 

Čestitke Vučiću i građanima Srbije za Dan državnosti

PANČEVO, 10. februar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio čestitku premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva povodom nacionalnog praznika Republike Srbije Dana državnosti.

 

Uskoro izgradnja ritejl parka u Vršcu

PANČEVO, 9. februar 2017. (TV Pančevo) – U Vršcu bi na lokaciji stare Livnice, trebalo da započne izgradnja ritejl parka „Stop Shop“. Investitor je austrijska kompanija Imofinanc. Tržni centar čija se izgradnja planira, prostirao bi se na oko 8.000 metara kvadratnih, u kojem će biti 22 lokala za izdavanje. Realizacija ovog projekta omogućila bi i otvaranje 250 do 300 novih radnih mesta. Vrednost investicije je oko 10 milona evra.

   

Vučić: Građani očekuju boljitak, vlada to treba i da ostvari

PANČEVO, 9. februar 2017. (TV Pančevo) – Vlada Srbije održala je danas četvrtu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke i delegacije Evropske unije u Srbiji, a premijer Aleksandar Vučić zahvalio je predstavnicima Svetske banke na prisustvu i pomoći koju ta institucija pruža u realizaciji definisanih ciljeva Vlade. Vučić je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da, iako je postignuto mnogo i postoje pozitivni finansijski pokazatelji, Vlada Srbije mora još mnogo da radi.

   

Ljajić: CEFTA retko uspešna regionalna inicijativa

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) – Ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da je CEFTA jedna od retkih uspešnih regionalnih inicijativa sa opipljivim rezultatima u prethodnih deset godina. Zemlje CEFTA su drugi spoljno-trgovinski partner Srbije, posle EU, a Srbija sa članicama CEFTA sada ima suficit od 2,1 milijarde evra.

   

Vučić se sastao sa Elen Goldstin

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) –Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin. Sastanak je održan u zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima

   

Neradni dani za Dan državnosti

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) – Neradni dani za Dan državnosti Srbije - Sretenje - biće 15. i 16. februar, saopštilo je nadležno ministarstvo. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Sretenje - Dan državnosti Srbije, državni je praznik i praznuje se 15. i 16. februara, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.