Srbija

 

Vučić i Tusk: EU računa na Srbiju

PANČEVO, 14. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je danas da je snažna vladavina prava ultimativni signal da je Srbija spremna da postane deo Evropske unije, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je čuo snažnu predanost Tuska da će, ako Beograd uradi svoj deo posla, i EU ispuniti svoja obećanja.

 

Vučić i Tusk o mogućnosti ubrzanja pristupa Srbije

PANČEVO, 14. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, a očekuje se da će oni tom prilikom razmotriti evrointegracioni put Srbije, situaciju u regionu kao i mogućnost ubrzanja prisupnih pregovora Srbije sa EU. Početak sastanka je planiran za 12:45. Nakon sastanka dvojica predsednika će dati izjave za medije.

   

Razgovor Vučića i Ciprasa pred sednicu Visokog saveta

PANČEVO, 13. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde u Solunu prisustvuje prvoj sednici Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, kojom predsedava grčki premijer Aleksis Cipras. Vučić se sastao sa Ciprasom u četiri oka.

   

Brnabić: Regionalna stabilnost ključ za investicije

PANČEVO, 12. jul 2017. (TV Pančevo) – Bivši saziv Vlade Srbije je uradio puno da se uspostavi makroekonomska stabilnost, a moja vlada treba da ostvari jači ekonomski rast, a iako postoji politička i ekonomska stabilnost u Srbiji, to ne možemo da uradimo bez jake regionalne stabilnosti, ocenila je danas premijer Ana Brnabić, na kraju zvaničnog dela samita Berlinskog procesa.

   

Vučić u Solunu na sednici Visokog saveta

PANČEVO, 12. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde će prisustvovati prvoj sednici Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, koja će biti održana u Solunu i kojom predsedava predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras.

   

Mihajlović: Uskoro projekat za Niš-Merdare-Priština

PANČEVO, 11. jul 2017. (TV Pančevo) – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas u Trstu da će se na evropskom samitu za Zapadni Balkan razgovarati o gradnji "Autoputa mira" Niš - Merdare - Priština i da su za finansiranje tog projekta zainteresovane Svetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.