Srbija

 

Patrijarh Irinej: Najpotrebnija nam je duhovna budnost

PANČEVO, 6. januar 2014. (TV Pančevo) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej istakao je u božićnoj poslanici da je Crkva trajni garant i temelj duhovnog, crkvenog i nacionalnog jedinstva i pozvao vernike na duhovnu budnost i mudrost.

 

Nadbiskup Hočevar poručio da je Srbiji mesto u Evropi

PANČEVO, 24. decembar 2013. (TV Pančevo) – Danas se, po Gregorijanskom kalendaru, obeležava Badnje veče. Uoči Božića, koji veliki deo sveta proslavlja sutra, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar uputio je vernicima božićnu poruku, u kojoj je podsetio da će u 2014. godini biti obeleženo devet decenija od ponovnog osnivanja Beogradske nadbiskupije. Hočevar je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da smatra da je Srbiji mesto u Evropi.

   

Bitka B92 za porodilište se nastavlja

PANČEVO, 12. septembar 2012. (TV Pančevo) – Predstavnici Fonda B92 i donatora u akciji „Bitka za porodilišta“, West Pharmaceutical iz Kovina, posetili su danas Porodilište Opšte bolnice u Pančevu i donirali jedan transportni ikubator. Ovo je četvrti inkubator koji je stigao kao donacija u Opštu bolnici Pančevo, čime nije završena bitka za porodilišta, jer potrebno je još opreme kako bi se porodilište potpuno opremilo.

   

Ministarstvo rada: Zaštitite radnike, stare i ugrožene

PANČEVO, 6. februar 2012. (TV Pančevo) – Ministarstvo rada i socijlane politike izdalo je dva naloga nakon proglašenja vanredne situacije u Srbiji, zbog izuzetno hladnog vremena i velikih i dugotrajnih snežnih padavina. Centrima sa socijalni rad i svim drugim ustanovama koje zbrinjavaju stara i invalidna lica, kao i lica sa socijlanim potrebama, naloženo je da povedu posebnu brigu o tim kategorijama. Poslodavcima je naloženo da zaštite radnike od rada na hladnoći, obezbeđujući im posebnu opremu i organizaciju rada, koja neće ugroziti njihovo zdravlje.

   

Uvođenje u vojnu evidenciju starijuh od 18 godina

PANČEVO, 16. januar 2012. (TV Pančevo) – Ministarstva odbrane Regionalnog centra u Novom Sadu obaveštava sve građane muškog pola sa teritorije grada Pančeva, rođenih 1994. godine i starije, koja iz bilo kog razloga nisu uvedena u vojnu evidenciju a navršile su 18 godina, da se jave u Centar ministarstva odbrane Pančevo, u ulici Miloša Obrenovića 1, četvrti sprat, soba broj 1, radi uvođenja u vojnu evidenciju.

   

Dačić kod porodice poginulog policajca

PANČEVO, 11. novembar 2011. (TV Pančevo) – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i pomoćnik direktora Policije i načelnik pančevačkog MUP-a, Zvezdan Radojković obišli su danas u Vladimirovcu porodicu nastradalog policajca Slobodana Cvetića. Cvetić je podlegao povredama koje je zadobio kada je pokušao da spreči pljačku Komercijalne banke u Beogradu. Dačić je u Vladmirovcu izjavio da očekuje najoštrije kazne za ubicu Slobodana Cvetića.