Srbija

 

Vučić sa generalom Bridlavom o KFOR-u

PANČEVO, 5. februar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić preneo je danas komandantu Savezničke (NATO) komande za operacije generalu Filipu Bridlavu zadovoljstvo zbog dobre saradnje s KFOR-om, a general Bridlav zahvalio je premijeru na naporima koje ulaže kako bi se u regionu zapadnog Balkana očuvala stabilnost.
 

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o Srbiji

PANČEVO, 4. februar 2016. (TV Pančevo) – Evropski parlament je usvojio Rezoluciju o Srbiji, u kojoj se poziva na što skorije otvaranje ključnih poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu s EU, pozdravlja se napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i Srbija se ohrabruje da nastavi ekonomske reforme. Rezolucija je usvojena sa 498 glasova za, 66 protiv i 70 uzdržanih.
   

Vučić u Londonu sa šefovima država i vlada

PANČEVO, 4. februar 2016. (TV Pančevo) – U Londonu se održava donatorska konferencija posvećena Siriji, s ciljem da se prikupi sedam milijardi dolara. Nemačka kancelarka najavila je da će Nemačka do 2018. godine izdvojiti 2,3 milijarde evra za pomoć Siriji. Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Srbije donela odluku da preko UNICEF-a za decu Sirije uputi 500.000 evra.
   

Vučić: Pred Vladom Srbije hiljade stvari

PANČEVO, 3. februar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pred Vladom stoji još hiljade stvari koje bi trebalo uraditi, a nisu nimalo lake, ali da misli da građani i predstavnici elite to razumeju, jer zemlja bez toga ne može da ide napred. Sve dok vam ključno pitanje u Srbiji i svuda na Balkanu bude: "Kad će država da mi nađe posao, umesto nemojte da mi smeta u obavljanju mog posla", plašim se da nećemo moći ići napred, rekao je Vučić na otvaranju dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

   

Vučić: Oslanjamo se na podršku Nemačke

PANČEVO, 2. februar 2016. (TV Pančevo) – Srbija se na evropskom putu oslanja na podršku Nemačke, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke Andreasom Mihaelisom i istakao da su evropske integracije strateški cilj Srbije.
   

Vučić: Treba nam pun mandat za sprovođenje reformi

PANČEVO, 2. februar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneo odluku o vanrednim izborima kako bi aktuelna vlast imala pun mandat za sprovođenje svih reformi do odluke o članstvu u EU.