Srbija

 

Vučić: Srbija na tragu Karađorđa i Miloša Obrenovića

PANČEVO, 15. februar 2016. (TV Pančevo) – Povodom Dana državnosti, u Kragujevcu, prvoj prestonici obnovljene Srbije, održana je svečana akademija pod nazivom „I Univerzitet... i knjiga”. Srbi su imali veru kada su donosili dve najvažnije odluke u istoriji – da budu slobodni 1804. i da tu slobodu ozakone 1835. godine, naveo je premijer Aleksandar Vučić na akademiji. Svečana akademija počela je himnom Republike Srbije.

 

Vučić: Želim ujedinjenu Srbiju

PANČEVO, 15. februar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da želi ujedinjenu Srbiju, jer samo ujedinjeni možemo sve da postignemo.

   

Vučić: Penzioneri zaslužni za dobre rezultate Srbije

PANČEVO, 14. februar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su penzioneri zaslužni za sve dobre rezultate koje je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Vučić je, tokom posete zemunskom Dnevnom centru i Klubu za stare „Dragiša Ćirić”, kazao da je, zahvaljujući penzionerima, zaustavljeno propadanje Srbije.

   

Vučić i američki senator o stabilnosti Balkana

 

PANČEVO, 12. februar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle razgovora s američkim senatorom Bobom Korkerom, da je očuvanje stabilnosti i mira na zapadnom Balkanu ključni uslov za ekonomski napredak regiona. On je naglasio da zato često prećutimo provokacije, jer je to bolje za Srbiju i region, uz konstataciju da ove godine neće biti lako da se prođe kroz 75. godišnjicu osnivanja Nezavisne Države Hrvatske i logora u Jasenovcu, niti očuvati stabilnost u Bosni i Hercegovini.

   

Vučić Haškom tribunalu: Gospodo, naučite da poštujete Srbiju

PANČEVO, 11. februar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikome neće dozvoliti da je ponižava, pa ni sudijama Haškog tribunala, kao i da svi u Tribunalu treba da nauče da poštuju Srbiju.

   

Sebastijan Kurc tvitovao na ćirilici

PANČEVO, 9. februar 2016. (TV Pančevo) – Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, koji je juče i danas boravio u Beogradu, o svojoj poseti na Tviteru pisao je na srpskom, na ćirilici.