Srbija

 

Dačić kod porodice poginulog policajca

PANČEVO, 11. novembar 2011. (TV Pančevo) – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i pomoćnik direktora Policije i načelnik pančevačkog MUP-a, Zvezdan Radojković obišli su danas u Vladimirovcu porodicu nastradalog policajca Slobodana Cvetića. Cvetić je podlegao povredama koje je zadobio kada je pokušao da spreči pljačku Komercijalne banke u Beogradu. Dačić je u Vladmirovcu izjavio da očekuje najoštrije kazne za ubicu Slobodana Cvetića.

 

Rok za nepopisane do 18. oktobra

PANČEVO, 16. oktobar 2011. (TV Pančevo) – Zvanično, popis stanovništva je završen u subotu, 15. oktobra. Međutim, svi oni koji iz bilo kog razloga nisu popisivačima dali tražene podatke imaju rok da do 18. oktobra ispune tu obavezu. Komisije dežuraju u mesnim zajednicama „Centar“ i „Gornji grad“ od 8 do 20 časova.

   

Popis je obavezan

PANČEVO, 3. oktobar 2011. (TV Pančevo) – Prva dva dana popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Pančevu protekla su po planu i bez problema. Građani su u obavezi da odgovore na većinu pitanja, a za one koji odbiju da prime popisivače, predviđene su i novčane kazne. Popis će trajati do 15. oktobra, a prvi preliminarni rezultati popisa biće objavljeni 15. novembra.

   

Tri kutije sedativa godišnje

PANČEVO, 19. avgust 2011. (TV Pančevo) – Nova lista lekova koja se primenjuje od jula meseca najrestriktivnija je za pacijente koji koriste terapiju za smirenje. U toku godine izabrani lekar sedative može da napiše samo za tromesečnu terapiju bez nalaza neuropsihijatra.

   

Oduzeta imovina će biti vraćena

PANČEVO, 3. avgust 2011. (TV Pančevo) – Na dnevni red Republičke skupštine u septembru će stići Zakon o vraćanja imovine i obeštećenja, koji predviđa naturalnu i finansijsku naknadu za nacionalizovanu imovinu. Sigurno je da će biti dosta rasprave o tome jer i dalje nema konsenzusa oko načina vraćanja. Ali je svakako jasno da će taj zakon biti donet i da će imovina, na ovaj ili onaj način, biti vraćena. Prema podacima Mreže za restituciju u Pančevu bivši vlasnici traže vraćanje više od 9 hiljada hektara zemljišta i oko 2 hiljade objekata razne namene.

   

Otkazano svečano otvaranje AVIV šoping centra - za građane od sutra

PANČEVO, 30. maj 2011. (TV Pančevo) – Svečano otvaranja prvog retail parka u Srbiji, koji se nalazi pored DIS-a u naselju Tesla u Pančevu, najavljeno za večeras je otkazano zbog blokade poljoprivrednika. Ovaj šoping centar će sutra u 10 časova, kako je i rečeno, početi da radi za građane