Srbija

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na oceni sposobnosti Vojske Srbije

PANČEVO, 13. maj 2014. (TV Pančevo) – U Pančevu je danas održana redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2013. godinu. Skupu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. Nakon analize, predsednik Srbije prisustvovao je prikazu sposobnosti Specijalne brigade u kasarni „Rastko Nemanjić”.

 

Nadbiskup Hočevar: Stvaralačka snaga je u Božjoj ljubavi

PANČEVO, 19. april 2014. (TV Pančevo) – Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar poručio je u Uskršnjoj poslanici da je Božja ljubav jedina istinska stvaralačka snaga, ali da se u savremenom načinu života stvara privid kao da nema potrebe za slavljenjem Uskrsa, događaja koji je u svemu poseban, jedini i neuporediv. Isus je iz Nazareta svojom sopstvenom krvlju „prodro“ nebesa i ušao u Svetilište, u Tajnu Presvetog Trojstva. Time nam je otvorio put, nov i živ, podsetio je nadbiskup Hočevar.

   

Patrijarh Irinej: U Vaskrsenju utemeljene vera, nada, ljubav

PANČEVO, 19. april 2014. (TV Pančevo) – Patrijarh Irinej, poglavar Srpske pravoslavne crkve, čestitajući Uskrs i pravoslavnim i katoličkim vernicima, naglasio je da je na istini Vaskrsenja Hrista Spasitelja utemeljena sva naša vera, nada i ljubav. Patrijarh je posebno pozdravio stradalnu braću i sestre na Kosovu i Metohiji koji su u „okovima neslobode“.

   

Patrijarh Irinej: Najpotrebnija nam je duhovna budnost

PANČEVO, 6. januar 2014. (TV Pančevo) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej istakao je u božićnoj poslanici da je Crkva trajni garant i temelj duhovnog, crkvenog i nacionalnog jedinstva i pozvao vernike na duhovnu budnost i mudrost.

   

Nadbiskup Hočevar poručio da je Srbiji mesto u Evropi

PANČEVO, 24. decembar 2013. (TV Pančevo) – Danas se, po Gregorijanskom kalendaru, obeležava Badnje veče. Uoči Božića, koji veliki deo sveta proslavlja sutra, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar uputio je vernicima božićnu poruku, u kojoj je podsetio da će u 2014. godini biti obeleženo devet decenija od ponovnog osnivanja Beogradske nadbiskupije. Hočevar je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da smatra da je Srbiji mesto u Evropi.

   

Bitka B92 za porodilište se nastavlja

PANČEVO, 12. septembar 2012. (TV Pančevo) – Predstavnici Fonda B92 i donatora u akciji „Bitka za porodilišta“, West Pharmaceutical iz Kovina, posetili su danas Porodilište Opšte bolnice u Pančevu i donirali jedan transportni ikubator. Ovo je četvrti inkubator koji je stigao kao donacija u Opštu bolnici Pančevo, čime nije završena bitka za porodilišta, jer potrebno je još opreme kako bi se porodilište potpuno opremilo.