Srbija

 

Premijer Srbije dočekao princa Čarlsa na beogradskom aerodromu

PANČEVO, 16. mart 2016. (TV Pančevo) – Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovali su danas u Beograd u okviru šire posete Srbiji i regionu. Njih je na aerodromu “Nikola Tesla" dočekao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Pored Vučića na aerodromu su i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i britanski ambasador u Srbiji Denis Kif. Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola su dočakani sa pogačom i solju, a na crvenom tepihu su i deca u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

 

Ukinuta vanredna situacija

PANČEVO, 15. mart 2016. (TV Pančevo) – Vlada Republike Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, usvojila Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, koja je proglašena zbog nastupanja elementarne nepogode – poplava, kao i Odluku o proglašenju prestanka elementarne nepogode.

   

Stefanović: Danas predlog o ukidanju vanredne situacije

PANČEVO, 15. mart 2016. (TV Pančevo) – Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da će predlog za ukidanje vanredne situacije, uvedene zbog poplava, danas biti iznet premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, jer je situacija na vodotocima poboljšana.

   

Vučić se oprostio od Gage

PANČEVO, 14. mart 2016. (TV Pančevo) – Porodica, prijatelji, kolege i veliki broj poštovalaca glumca Dragana Nikolića, među kojima je i predsednik Vlade Aleksandar Vučić, okupili su se u podne u Ateljeu 212 kako bi odali poslednju počast velikanu srpskog glumišta.

   

Vučić: Nema povećanja plata ministrima

PANČEVO, 13. mart 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ministrima neće biti povećavane plate. Ne zato što misli da su mnogo ili malo plaćeni već što je za njega, kako je naglasio u Ubu, važnije da se plate povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima.
   

U požeškom kraju više klizišta i odrona

PANČEVO, 13. mart 2016. (TV Pančevo) – Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić danas je obišao u požeškom kraju područja koja su najviše pogođena poplavama. U Lučanima se situacija stabilizuje, dok se u Novom Pazaru ojačavaju bedemi reka, kako bi se sprečilo njihovo ponovno izlivanje. Reke su trenutno u opadanju, ali je aktivirano više klizišta i odrona. U prekidu su dva državna putna pravca u Čačku i Bajinoj Bašti, ali su u funkciji alternativni pravci.