Srbija

 

Vučić u Zagrebu

PANČEVO, 13. februar 2018. (TV Pančevo) – Uz intoniranje himni Srbije i Hrvatske i uz prisustvo gardista Vojske Hrvatske predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na Pantovčaku dočekala Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije je jutros stigao u dvodnevnu posetu Hrvatskoj tokom koje će se sastati i sa hrvatskim premijerom, ali i predstavnicima srpske manjine.

 

Vučić poručio: Ne sekiram se zbog provokacija, radim ono što je za Srbiju najbolje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, pre mitinga SNS u Batajnici, istakao da ne misli da postoje bezbednosne pretnje uoči njegove sutrašnje posete Zagrebu. PANČEVO, 11. februar 2018. (TV Pančevo) –

   

Vučićevo izvinjenje i ratna odšteta nisu na dnevnom redu

PANČEVO, 10. februar 2018. (TV Pančevo) – Izvinjenje za "agresiju na Hrvatsku" i ratna odšteta nisu na dnevnom redu posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje "Hina" u kabinetu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, što, kako se navodi, dodatno podstiče nagađanja da se šefica države i vlada nisu usaglasili oko Vučićeve posete.

   

Tri dana uoči Vučićeve posete, u Hrvatskoj se bura ne stišava

PANČEVO, 9. februar 2018. (TV Pančevo) – Uprkos pozivu hrtske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se zaustavi „verbalni rat“ na liniji Zagreb – Beograd, uoči prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Hrvatskoj se ne stišava bura izazvana najavom te posete.

   

Makron Vučiću: Odlučnost za jačanje francusko-srpskih odnosa

PANČEVO, 7. februar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću svoju odlučnost za jačanje francusko-srpskih odnosa, u duhu prijateljstva i efikasnosti i izrazio nadu da će ova godina biti plodonosna za prijateljstvo Francuske i Srbije. Makronovo pismo Vučiću uručio ambasador Francuske Frederik Mondoloni.

   

Tramp čestitao Vučiću Dan državnosti

PANČEVO, 8. februar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, koji mu je uručio čestitku predsednika Donalda Trampa povodom Dana državnosti, uz podsećaje na obeležavanje 100 godina od kada je na Beloj kući podignuta zastava Srbije, što je, kako kaže, dobra prilika da se prisetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih bilateralnih odnosa.