Srbija

 

Vučić sa Dodikom otvorio školu „Srbija”

PANČEVO, 30. januar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić otvorio je u Crkvini kod Šamca u Republici Srpskoj novu osnovnu školu, za čiju izgradnju je novac donirala Srbija. Vučić je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom svečano presekao vrpcu povodom otvaranja škole koja nosi naziv „Srbija”.

 

Vučić najavio krupne promene u Srbiji ‒ suficit 250 miliona evra

PANČEVO, 29. januar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić kaže da je Srbija ušla u period dinamičnog rasta i da ne zna kakvo čudo može da se desi u regionu ili svetu da bi se to zaustavilo. „Do 2020. Srbija neće biti u recesiji”, poručio je premijer na skupu koji je organizovao NALED, a koji je bio posvećen nastavku privrednih reformi. Takve prognoze izneo je na osnovu raspoloživih podataka i tendencija, te činjenice da su prethodne godine postavljeni dobri temelji reformskim potezima Vlade.

   

Vučić na promociji Sive knjige NALED-a

PANČEVO, 29. januar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas devetoj godišnjoj konferenciji i promociji Sive knjige Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj.

   

Vučić: Srbija sve može

PANČEVO, 28. januar 2016. (TV Pančevo) – Glavna tema Svetskog ekonomskog foruma trebalo je da bude četvrta industrijska revolucija, digitalizacija i robotika, ali je politika ovaj put pobedila, navodi se u autorskom tekstu premijera Srbije Aleksandra Vučića za NIN o boravku u Davosu, gde je pitanje izbeglica bilo glavna tema.

   

Vučić u Briselu očekuje dogovor o ZSO

PANČEVO, 27. januar 2016. (TV Pančevo) – U Briselu je nastavljen dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou. Delegacije predvode premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa. U razgovorima posreduje visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, koja je najpre odvojeno razgovarala sa Vučićem i Mustafom. Razgovaramo kako da otkočimo formiranje zajednice srpskih opština, rekao je Vučić za RTS, i istakao da razgovori nisu laki, ali da očekuje dogovor.

   

Nastavak dijaloga: Vučić i Mustafa

PANČEVO, 27. januar 2016. (TV Pančevo) – U Briselu bi danas trebalo da, sastankom premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, bude nastavljen dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa prema odredbama Briselskog sporazuma. Dijalog na najvišem nivou bi trebalo da bude vođen uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.