Srbija

 

Vučić danas sa strankama o Vladi

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeće danas konsultacije o vladi, najpre sa predstavnicima SPS i Jedinstvene Srbije.Vučić će, kako je navedeno u saopštenju SNS, sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

 

Maja Gojković - predsednica Skupštine Srbije

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Skupština Srbije izabrala je za predsednicu Maju Gojković, koja je i u prethodnom sazivu vodila republički parlament. Reizbor Gojkovićeve podržalo je 159 poslanika - SNS, SPS, PUPS, SDPS, NS, JS, SVM-PDD, Pokreta socijalista-Narodna seljačka stranka-Ujedinjena seljačka stranka. Ukupno je glasalo 233 poslanika, 73 je bilo protiv, a jedan uzdržan.
   

Regionalna stabilnost prioritet

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Lazarom Mirkićem da je očuvanje regionalne stabilnosti od izuzetnog značaja za napredak celog regiona.

   

Vučić i Ejhorst: Važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom Odeljenja za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije Anđelinom Ejhorst i tom prilikom zajednički konstatovali da je važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

   

Nastavljena sednica, reizbor Maje Gojković na dnevnom redu

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, prekinuta u petak posle 10 sati rasprave, danas je nastavila rad.

   

Šalteri odlaze u prošlost

PANČEVO, 5. jun 2016. (TV Pančevo) – Od 8. juna, kada počne primena Zakona o opštem upravnom postupku, građani više neće dokumenta o kojima se vodi službena evidencija - izvodi iz knjiga rođenih, venčanih, umrlih ili državljanstva, tražiti na šalterima, jer će se ta dokumenta razmenjivati među samim institucijama. Na taj način, ne samo da će se olakšati građanima jer više neće morati da "obilaze" šaltere da bi prikupili sve neophodne papire, već će biti oslobođeni i plaćanja taksi, što nije zanemarljiv iznos.