Srbija

 

Grabar Kitarović: Želimo da naš sastanak bude istorijski

PANČEVO, 20. jun 2016. (TV Pančevo) – Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras u intervjuu za Radio televiziju Srbije (RTS) da sutrašnji susret sa Aleksandrom Vučićem nije podstakla međunarodna zajednica, već da je motivisan obostranom željom da se učine konkretni koraci u cilju približavanja dve države.

 

Vučić: Dugoročni mir interes i Srbije i Hrvatske

PANČEVO, 20. jun 2016. (TV Pančevo) – Hrvatska i Srbija imaju zajednički interes za dugoročnim mirom i stabilnošću, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za HRT i naglasio da bi Srbi i Hrvati trebalo više da razgovaraju jedni s drugima i da pokažu veće poštovanje jedni prema drugima.

   

Vučić: Železaru spasilo prijateljstvo Srbije i Kine

PANČEVO, 19. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping posetio je danas smederevsku Železaru, koju je privatizovao kineski čelični gigant “Hestil”. Kineskom i srpskom predsedniku domaćin u Železari bio je premijer Aleksandar Vučić. On je rekao da će proizvodnja u Železari, koja je značajna za celu Srbiju, biti nastavljena zahvaljući kineskim prijateljima i kineskom predsedniku Si Đinpingu.

   

U Pančevu prva elektrana na otpad

PANČEVO, 18. jun 2016. (TV Pančevo) – Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da bi prva elektrana u Srbiji koja bi za gorivo koristila otpad mogla da bude izgrađena u Pančevu u saradnji sa kineskim partnerima.

   

Vučić sa guvernerom Đingvejem

PANČEVO, 18. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa guvernerom Hebei provincije Čangom Đingvejom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

   

Nastavak starog prijateljstva

 

PANČEVO, 18. jun 2016. (TV Pančevo) – Drugog dana posete predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je gosta Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici, a delegacije dve države potpisale su 22 sporazuma. Predsednici Nikolić i Đinping potpisali su Izjavu o uspostavljanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dve zemlje. U prisustvu dva predsednika, kao i premijera Srbije Aleksandra Vučića, potpisani su brojni međudržavni sporazumi o ekonomsko-tehničkoj saradnji i građevinarstvu, saobraćaju, infrastrukturi, nauci, tehnologiji, industriji, obrazovanju i kulturi.