Srbija

 

Vučić i Čepurin: Nema kolektivne krivice

PANČEVO, 28. mart 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin saglasili su se danas da presuda Haškog tribunala izrečena Radovanu Karadžiću ne sme biti iskorištena za pokušaje nametanja kolektivne krivice jednom narodu, niti za dovođenje u pitanje statusa i ovlašćenja Republike Srpske koji proističu iz Dejtonskog sporazuma.
 

Vučić: U narednoj godini pun mir i stabilnost

PANČEVO, 27. mart 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svetoj uskršnjoj misi u crkvi Svetog Karla Boromejskog u Pančevu.On je zajedno sa vernicima obeležio uskršnji praznik po gregorijanskom kalendaru. Uskršnju misu u pančevačkoj crkvi služio je apostolski nuncije nadbiskup Lučano Surijani.

   

Vučić u Leskovcu: Borba za budućnost Srbije

PANČEVO, 26. mart 2016. (TV Pančevo) – Samo ujedinjeni oko ideje o pristojnoj i modernoj državi, možemo pobediti prošlost, poručio je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, obraćajući se pristalicama SNS-a na mitingu u Leskovcu. Srbija će svojom politikom u mnoge okruge u Srbiji, privući nove investicije koje će obezbediti nova radna mesta i bolju ekonomiju, istakao je Vučić.
   

MUP dobio 10 borbenih vozila i čamaca

PANČEVO, 26. mart 2016. (TV Pančevo) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je danas deset borbenih vozila i čamaca specijalne namene, a primopredaji je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je čestitao našoj namenskoj industriji i preduzeću Jugoimport SDPR koji je moredrnizovao i opremio borbena oklopna vozila i čamac i poručio da će taj čamac sprske proizvodnje moći da bude konkurentan na tržištu i doprineti razvoju srpske ekonomije. On je takođe, najavio pre kraja godine prve bespilotne helikoptere srpske proizvodnje sa 750 kilograma nosivosti naoružanja.

   

Vučić: Gradimo čvrstu i sigurnu kuću za bolji život

PANČEVO, 25. mart 2016. (TV Pančevo) – Naš plan je još brži razvoj Srbije, poručio je lider Srpske napredne stranke ,Aleksandar Vučić, na predizbornoj konvenciji u Šapcu. On je rekao da su ,zahvaljujući razumevanju građana, sprovedene teške reforme i zaustavljeno propadanje zemlje. Sada su postavljeni temelji i vreme je da zidamo čvrstu i sigurnu kuću u kojoj će ljudi bolje živeti, naglasio je Vučić.
   

Vučić: Dobri odnosi države i SPC

PANČEVO, 26. mart 2016. (TV Pančevo) - Odnosi države i Srpske pravoslavne crkve dobri su, složili su se danas premijer Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej. Vučić je nakon razgovora u Patrijaršiji novinarima izjavio da ti odnosi nisu samo korektni, već dobri, ali da su isto tako dobri odnosi s drugim verskim zajednicama. Ipak, kako je rekao, država je zahvalna posebno SPC jer "tamo gde je ima, a nema srpske države, naš narod opstaje zahvaljujući njenom prisustvu".