Srbija

 

Tri kutije sedativa godišnje

PANČEVO, 19. avgust 2011. (TV Pančevo) – Nova lista lekova koja se primenjuje od jula meseca najrestriktivnija je za pacijente koji koriste terapiju za smirenje. U toku godine izabrani lekar sedative može da napiše samo za tromesečnu terapiju bez nalaza neuropsihijatra.

 

Oduzeta imovina će biti vraćena

PANČEVO, 3. avgust 2011. (TV Pančevo) – Na dnevni red Republičke skupštine u septembru će stići Zakon o vraćanja imovine i obeštećenja, koji predviđa naturalnu i finansijsku naknadu za nacionalizovanu imovinu. Sigurno je da će biti dosta rasprave o tome jer i dalje nema konsenzusa oko načina vraćanja. Ali je svakako jasno da će taj zakon biti donet i da će imovina, na ovaj ili onaj način, biti vraćena. Prema podacima Mreže za restituciju u Pančevu bivši vlasnici traže vraćanje više od 9 hiljada hektara zemljišta i oko 2 hiljade objekata razne namene.

   

Otkazano svečano otvaranje AVIV šoping centra - za građane od sutra

PANČEVO, 30. maj 2011. (TV Pančevo) – Svečano otvaranja prvog retail parka u Srbiji, koji se nalazi pored DIS-a u naselju Tesla u Pančevu, najavljeno za večeras je otkazano zbog blokade poljoprivrednika. Ovaj šoping centar će sutra u 10 časova, kako je i rečeno, početi da radi za građane

   

Ekonomija, medicina i gimnazijski najpopularniji smerovi

BEOGRAD, 13. maj 2011. (FoNet) - Pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević izjavio je danas da će ove školske godine za upis u srednje škole i gimnazije konkurisati oko 80.000 svršenih osnovaca.

   

Zvezdan Radojković - pomoćnik direktora Policije

PANČEVO, 11. maj 2011. (TV Pančevo) – Načelnik pančevačkog MUP-a Zvezdan Radojković imenovan je za pomoćnika direktora Policije. Radojković će ostati i u funkciji načelnika policije u Pančevu.

   

Prijemni kao i prošle godine

BEOGRAD, 27. april 2011. (FoNet) - Završni ispit u osnovnim školama ove godine održaće se 23. i 24. juna, odlučio je Ministar prosvete Žarko Obradović.