Srbija

 

Vučić počeo konsultacije o vladi

PANČEVO, 7. jun 2016. (TV Pančevo) – Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić u Domu Narodne skupštine počeo je danas u 14 sati konsultacije o novoj vladi razgovorom sa predstavnicima koalicije SPS-JS.

 

Vučić danas sa strankama o Vladi

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeće danas konsultacije o vladi, najpre sa predstavnicima SPS i Jedinstvene Srbije.Vučić će, kako je navedeno u saopštenju SNS, sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

   

Maja Gojković - predsednica Skupštine Srbije

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Skupština Srbije izabrala je za predsednicu Maju Gojković, koja je i u prethodnom sazivu vodila republički parlament. Reizbor Gojkovićeve podržalo je 159 poslanika - SNS, SPS, PUPS, SDPS, NS, JS, SVM-PDD, Pokreta socijalista-Narodna seljačka stranka-Ujedinjena seljačka stranka. Ukupno je glasalo 233 poslanika, 73 je bilo protiv, a jedan uzdržan.
   

Regionalna stabilnost prioritet

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Lazarom Mirkićem da je očuvanje regionalne stabilnosti od izuzetnog značaja za napredak celog regiona.

   

Vučić i Ejhorst: Važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom Odeljenja za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije Anđelinom Ejhorst i tom prilikom zajednički konstatovali da je važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

   

Nastavljena sednica, reizbor Maje Gojković na dnevnom redu

PANČEVO, 6. jun 2016. (TV Pančevo) – Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, prekinuta u petak posle 10 sati rasprave, danas je nastavila rad.