Srbija

 

Uvid u birački spisak do 8. aprila

PANČEVO, 10. mart 2016. (TV Pančevo) – Jedinstveni birački spisak od ponedeljka će biti izložen na uvid u Gradskoj upravi, u kancelariji 107, na prvom spratu. Radnim danima od 7 i 30 do 15 i 30 zainteresovani građani mogu izvršiti uvid u birački spisak i zahtevati upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska do 8. aprila 2016. godine u 24 časa, nakon čega se birački spisak zaključuje. Posle tog roka, upis je moguć, ali samo po rešenju koje donosi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

 

Pripadnici Žandarmerije u stalnoj pripravnosti

PANČEVO, 11. mart 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Žandarmerije angažovani u poplavljenim područjima, u stalnoj su pripravnosti i kontaktu s kriznim štabovima pružajući pomoć ugroženom stanovništvu i stvarajući uslove da se građani vrate u svoje domove.
   

Vlada proglasila vanrednu situaciju u Srbiji

PANČEVO, 10. mart 2016. (TV Pančevo) – Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Srbije, kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i otklanjanje posledica poplava. Vlada će svakodnevno imati sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano će pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane. Kako se navodi u saopštenju Vlade, ukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije. Vlada je pozvala sve građane da poštuju njene odluke i učine sve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda, koji nas očekuje do utorka.

   

Vučić u Pančevu: Puna posvećenost borbi za budućnost

PANČEVO, 9. mart 2016. (TV Pančevo) – Prilikom posete Pančevu premijer Aleksandar Vučić rekao je da je pred nama teška borba, ali da sve te prepreke možemo da savladamo kada smo ujedinjeni. On je rekao da zajedno možemo mnogo toga da uradimo i da zajedno možemo da menjamo budućnost.

   

Vlada Srbije proglasila stanje elementarne nepogode

PANČEVO, 8. mart 2016. (TV Pančevo) – Vlada Srbije je na današnjoj vanrednoj sednici proglasila stanje elementarne nepogode u Čačku, Novom Pazaru, Kraljevo, Arilju, Lučanima, Topoli, Požegi, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Raškoj, Ljigu, Rači, Kosjeriću, Prijepolju i Trsteniku.

   

Zbog poplava vanredna situacija u 15 opština

PANČEVO, 8. mart 2016. (TV Pančevo) – Broj opština u kojima je proglašena vanredna situacija podignut je na 15. Vanredno je na teritorijama opština Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Rača, Raška, Novi Pazar, Ljig, Kosjerić, Prijepolje i Trstenik.