Srbija

 

Vučić za italijansku “Republiku”: Moramo našim narodima ponuditi svetliju budućnost

PANČEVO, 27. septembar 2016. (TV Pančevo) – Napetosti koje su se vratile na Zapadni Balkan na najopasnijem su nivou još od kraja ratova iz 90-ih godina prošlog veka, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić za italijansku "Republiku" i istakao da već mesecima na to upozorava i kancelarku Angelu Merkel i premijera Matea Rencija i druge evropske zvaničnike.

 

Otvoren put Deliblato - Gaj

PANČEVO, 27. septembar 2016. (TV Pančevo) – Presecanjem vrpce svečano je označen završetak i otvaranje puta koji spaja Deliblato i Gaj. Osim što je ovaj put važan stanovnicima Gaja i Deliblata, ima značaj i za ostale stanovnike opštine Kovin jer skraćuje putovanje za 30-tak kilometara u oba smera. Put je dužine 3.850 metara, a vrednost investicije je 25 miliona dinara.

   

Vučić: Najvažnije je smirivanje tenzija

PANČEVO, 26. septembar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom posete Žagubici, da je najvažniji rezultat referenduma o Danu Republike Srpske to što je protekao mirno, ocenivši da je važno da se smire tenzije u regionu.Kako je javila Radio-televizija Srbije, Vučić je novinarima u Žagubici kazao da je razgovarao telefonom sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i da su se saglasili oko toga da je za ceo region najvažnije da gleda u budućnost.

   

Završen sastanak u Beču, lideri razgovarali o rešenju izbegličke krize

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić i najviši predstavnici još devet zemalja završili su razgovor o izbegličkoj krizi u Beču. Posebno se razgovaralo o zapadnobalkanskoj ruti, na sastanku iza zatvorenih vrata, koji je trajao više od tri sata.
   

Vučić na Samitu u Beču

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – Predstavnici 10 zemalja koje se nalaze duž balkanske izbegličke rute učestvuju na Samitu o izbegličkoj krizi u Beču, a među njima je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

   

Vučić: Sačuvati mir i stabilnost u regionu

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na kraju posete SAD-u da je izlaganje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija iskoristio da kaže ono što misli i da je namerno hteo nešto da promeni u odnosu na nastupe ostalih govornika.Nakon Njujorka, premijer Vučić putuje u Beč gde će učestvovati na skupu o migrantima.