Srbija

 

Brisel potvrdio otvaranje poglavlja

PANČEVO, 05. jul 2016. (TV Pančevo) –Zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvaranja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom, pošto do 17 časova nijedna od 28 zemalja članica EU nije uložila primedbu na nacrt teksta o zajedničkoj evropskoj pregovaračkoj poziciji za poglavlje 23.Na sastanku Radne grupe za proširenje i pregovore o pristupanju, posle više od tri meseca protivljenja, Hrvatska je zvanično dala saglasnost na nacrt zajedničke evropske pregovaračke pozicije za poglavlje 23 u pregovorima sa Srbijom.

 

Vučić: Budućnost sa Hrvatskom bez tereta prošlosti

PANČEVO, 5. jul 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u Parizu da sa Hrvatskom želi da unapređuje saradnju, kako bi obe države bile uspešnije i bolje u budućnosti. Srbija će sve dogovorene obaveze ispuniti, a onda i hrvatsko rukovodstvo treba da ispuni svoje obaveze i dužnosti prema srpskoj manjini, kazao je Vučić.

   

Ministri u Parizu dali zeleno svetlo za nastavak pregovora

PANČEVO, 4. jul 2016. (TV Pančevo) – Srbiji će 19. jula biti otvorena poglavlja 23 i 24, što je rezultat dogovora postignutog u Parizu na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU. Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je "prognozirao" takav ishod, rekavši da "ne bi isključio" mogućnost da se danas, u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Hrvatske i sa evropskim zvaničnicima, reši problem blokiranja otvaranja ova dva poglavlja. Vučić je danas, u okviru Konferencije lidera Zapadnog Balkana u Parizu razgovarao sa premijerima Albanije i Slovenije, kao i sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

   

Vučić: Odluka o otvaranju poglavlja možda i danas

PANČEVO, 4. jul 2016. (TV Pančevo) – Predsednik vlade Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost da će pitanja otvaranja poglavlja biti rešeno danas, tokom Samita o Zapadnom Balkanu.

   

Vučić: Jasno smo rekli da smo za EU

PANČEVO, 03. jul 2016. (TV Pančevo) – Srbija neće održati referendum o tome da li će se pridružiti Evropskoj uniji, bez obzira koliko postoji inicijativa za to, poručio je premijer Aleksandar Vučić, za nemački list „Bild am zontag“.

   

Vučić na Konferenciji o Zapadnom Balkanu

PANČEVO, 03. jul 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra u Parizu na Konferenciji o Zapadnom Balkanu, čiji je cilj da pospeši približavanje zemalja tog regiona Evropskoj uniji i na taj se praktičan način osnaže stabilnost i mir u regionu.