Srbija

 

Vučić u Skupštini: Srbija ostaje na evropskom putu

PANČEVO, 27. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Naša politika je privredni rast, a ove godine imaćemo najveći nivo stranih direktnih investicija u regionu zapadnog Balkana, rekao je premijera Aleksandar Vučić odgovarajući u Skupštini Srbije na poslanička pitanja, navodeći da na ekonomski uspeh ukazuje brojke koje priznaju svetske institucije.

 

Srbija štiti princip vojne neutralnosti

PANČEVO, 27. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

   

Vučić i Mogerini o zahtevima Prištine

PANČEVO, 27. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da sumnja da je Priština samostalno ispostavila najnovije uslove za nastavak dijaloga u Briselu, što, kako je rekao, ne doprinosi rešavanju problema, već dodatno unosi vatru. Zato će, najavio je, danas razgovarati sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini a, dodao je, biće održana i sednica vlade na tu temu.

   

Vučić: Uzbunjivači pomažu da država bude bolja

PANČEVO, 27. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Premijer Aleksanadar Vučić izjavio je danas da mali broj zemalja može da se podiči Zakonom o zaštiti uzbunjivača kakav ima Srbija, navodeći da je za godinu dana od početka njegove primene 299 predmeta pokrenuto, a 213 rešeno.

   

Vučić: Želimo radom da uđemo među 30 zemalja na "Duing" listi

PANČEVO, 25. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi radom da uđe među prvih 30 zemalja na "Duing biznis" listi Svetske banke, na kojoj se, prema novom izveštaju, sa 59. mesta po staroj, odnosno 54. mesta po novoj metodologiji, popela na 47. mesto.

   

Vučić: Pojačane aktivnosti stranih službi

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija došla do čvrstih materijalnih dokaza, pa i do iznosa od 125.000 evra, da bi određena lica, svakodnevno pratila putanju premijera Crne Gore i obaveštavali druga lica, koja su radila po instrukcijama. Mi smo o ovome, bez prisustva javnosti, upoznali i specijalnog državnog tužioca u Crnoj Gori i njihove bezbednosne strukture, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.