Srbija

 

86 građana razgovaralo sa premijerom, 35 problema rešeno odmah

PANČEVO, 8. jul 2016. (TV Pančevo) – Mandatar za predsednika Vlade, Aleksandar Vučić, danas je razgovarao sa 86 građana koji su se najčešće žalili da ne mogu da nađu posao i da ne mogu da reše zdravstvene probleme, a, kako kaže, rešeno je 35 slučajeva. Vučić je najavio da će takve sastanke sa građanima, nastaviti i ubuduće i da će građani sa njim moći da razgovaraju dva puta mesečno, jednom u Beogradu, a jednom u nekom drugom mestu u Srbiji.

 

U Kovačici ambasadori EU u Srbiji

PANČEVO, 7. jul 2016. (TV Pančevo) – Sastankom ambasadora Evropske unije u Srbiji, koji je organizovan u Kovačici, svečano je obeležen početak predsedavanja Slovačke, Evropskom unijom u sledećih 6 meseci. Ovom sastanku prisustvovali su i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije u vladi Srbije, koja je nakon sastanka kazala da očekuje da će 18. jula biti organizovana međuvladina konferencija na kojoj će biti otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24.
   

Nemačka podržava evropski put Srbije

PANČEVO, 7. jul 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Aksel Ditman razgovarali su danas o evropskom putu Srbije, samitu koji je, u okviru Berlinskog procesa održan u Parizu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.
   

Ambasador Skot čestitao Vučiću otvaranje poglavlja 23 i 24

PANČEVO, 7. jul 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD- a Kajla Skota, koji mu je čestitao na odluci Evropske unije da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima, naglasivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

   

Komitet EU usvojio poziciju za otvaranje poglavlja 23 i 24

PANČEVO, 7. jul 2016. (TV Pančevo) – Komitet stalnih predstavnika zemalja članica EU usvojio je, u ime Evropskog saveta, zajedničku evropsku poziciju za otvarnje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima Srbije.

   

Dimitrov: Bugarska želi Srbiju u EU što pre

PANČEVO, 7. jul 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Angela Dimitrova, koji je tom prilikom rekao da Bugarska Srbiju, kao svog suseda, što pre želi u evropskoj porodici.