Srbija

 

Vučićeva dobrodošlica novom ambasadoru Tunisa

PANČEVO, 19. januar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je novopostavljenom ambasadoru Tunisa Mohamedu Bugamru zahvalio na principijelnom stavu Tunisa o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poziciji zauzetoj prilikom glasanja u UNESKO.

 

Vučić: Prioritet Vlade očuvanje srpske baštine na Kosovu

PANČEVO, 18. januar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem. Premijer Vučić i vladika Teodosije razgovarali su o stanju u Eparhiji raško-prizrenskoj, kao i o situaciji na Kosovu i Metohiji, kako bi Vlada Srbije i Eprahija uskladile i pojačale svoje aktivnosti u cilju opstanka našeg naroda na području južne pokrajine. U skladu s tim, dogovoreno je da Vlada Srbije pomogne izgradnju crkve u Deževi i obnovu manastira Banjska.

   

Vučić: Važno da EU ima jedinstvenu politiku prema migrantima

PANČEVO, 15. januar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas molbu EU da uspostavi jedinstvenu politiku prema migrantima, ističući da će Srbija tu politiku poštovati i sprovoditi, kao lojalan partner. On je, posle razgovora sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidesom, istakao da bi bilo veoma loše da nema jedinstvene politike EU po ovom pitanju i da se sprovode jednostrane, unilateralne mere.

   

Najvažniji mir, stabilnost i napredak ekonomije

PANČEVO, 14. januar 2016. (TV Pančevo) – Očuvanje mira i stabilnosti u Srbiji i u regionu i napredak srpske ekonomije naši su glavni ciljevi u ovoj godini, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ocenjujući da će ova godina biti ipak nešto lakša nego prethodne dve. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je opcija vanrednih parlamentarnih izbora moguća, ali ta odluka još nije doneta.

   

Vučić i Nikolić razgovarali o vanrednim parlamentarnim izborima

PANČEVO, 13. januar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastali su se danas, a jedna od tema njihovog razgovora bili su i vanredni izbori, saznaje B92.

   

Premijer Vučić uputio telegram saučešća predsedniku Turske Vlade

PANČEVO, 12. januar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Republike Turske Ahmetu Davutogluu, povodom napada bombaša samoubice, u kojem je stradalo najmanje 10 osoba u centru Istambula.