Srbija

 

Vučić: Najvažnije je smirivanje tenzija

PANČEVO, 26. septembar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom posete Žagubici, da je najvažniji rezultat referenduma o Danu Republike Srpske to što je protekao mirno, ocenivši da je važno da se smire tenzije u regionu.Kako je javila Radio-televizija Srbije, Vučić je novinarima u Žagubici kazao da je razgovarao telefonom sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i da su se saglasili oko toga da je za ceo region najvažnije da gleda u budućnost.

 

Završen sastanak u Beču, lideri razgovarali o rešenju izbegličke krize

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić i najviši predstavnici još devet zemalja završili su razgovor o izbegličkoj krizi u Beču. Posebno se razgovaralo o zapadnobalkanskoj ruti, na sastanku iza zatvorenih vrata, koji je trajao više od tri sata.
   

Vučić na Samitu u Beču

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – Predstavnici 10 zemalja koje se nalaze duž balkanske izbegličke rute učestvuju na Samitu o izbegličkoj krizi u Beču, a među njima je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

   

Vučić: Sačuvati mir i stabilnost u regionu

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na kraju posete SAD-u da je izlaganje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija iskoristio da kaže ono što misli i da je namerno hteo nešto da promeni u odnosu na nastupe ostalih govornika.Nakon Njujorka, premijer Vučić putuje u Beč gde će učestvovati na skupu o migrantima.
   

"Beograd na vodi" predstavljen u Londonu

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Više od stotinu zvanica iz Velike Britanije prisustvovalo je predstavljanju master plana "Beograda na vodi" (Belgrade Waterfront), koje je održano u prestižnoj londonskoj robnoj kući Herods (Harrods), u saradnji sa Britansko-srpskom privrednom komorom i kompanijom "Harrods Estates".

   

Vučić sa Ban Ki-munom

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom.