Srbija

 

SB za podršku jačanja kapaciteta državne uprave

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Predstavnici Svetske banke večeras su, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, izrazili spremnost da pruže Vladi Srbije podršku za jačanje kapaciteta državne uprave, kako bi bila uspostavljena bolja koordinacija institucija i fokus stavio na postizanje konkretnih rezultata. „Svesni smo izazova upravljanja složenim promenama koje su neophodne da bi se ostvario rast od plus tri posto na održivim osnovama“, istakli su predstavnici Svetske banke, koje je predvodi potpredsednik za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler.

 

Vučić u Hemofarmu: Srbija postaje uspešna zemlja

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Premijer Aleksandar Vučić danas je posetio novi pogon u farmaceutskoj kompaniji “Hemofarm” u Vršcu. On je tom prilikom poručio da je izuzetno ponosan na radnike Hemofarma koji su, kako je naveo, vredni, stručni i marljivi i koji svoje zadovoljstvo poslom, i firmom pokazuju na najlepši način. Cilj Vlade, poručio je premijer Vučić, da rast privrede u 2017. godini bude četiri odsto, što će biti dokaz da Srbija postaje uspešna zemlja.

   

Vučić: Za još bolju saradnju s Novom demokratijom i Grčkom

PANČEVO, 29. novembar 2016. (TV Pančevo) – Zahvaljujući na poseti predsedniku Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu i na podršci članstvu Srspke napredne stranke u Evropskoj naprednjačkoj partiji, premijer Aleksandar Vučić danas je poručio da želi još bolje odnose s tom grčkom partijom, te da su to prijatelji koji Srbiju podržavaju na njenom evropskom putu, ali podržavaju i njen teritorijalni integritet.

   

Policija proverava poslovanje EPS-a

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) - Na osnovu nalaza Unutrašnje kontrole, policija proverava poslovanje EPS "Snabdevanja" u prethodnom periodu, saznaje Tanjug. Prema pisanju beogradskih medija, Elektroprivreda Srbije opljačkana je za više desetina miliona evra, zbog čega je v.d direktor EPS Milorad Grčić smenio više od 15 rukovodilaca "EPS Snabdevanja", a na pomolu su i krivični postupci.

   

Vučić: Vlada otvorena za sve da učestvuju u reformama

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije zajedno sa Savetom stranih investitora formirati Nacionalni savet za konkurentnost, kako bi država bila privlačnija za investiranje.

   

Promocija „Bele knjige“ Saveta stranih investitora

PANČEVO, 26. novembar 2016. (TV Pančevo) - Zvanično predstavljanje „Bele knjige 2016“ Saveta stranih investitora (FIC) održaće se sutra u beogradskom hotelu „Metropol Palace“ i prisustvovaće mu premijer Aleksandar Vučić.