Srbija

 

Vučić uputio Nikoliću predlog za raspuštanje parlamenta

PANČEVO, 3. mart 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Člana 109. Stav 1. Ustava Republike Srbije, uputio je predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.
 

Zoran Đorđević novi ministar odbrane

PANČEVO, 2. mart 2016. (TV Pančevo) – Skupština Srbije izabrala je danas Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane.

   

Ljiljana Pekić: Zaslužen šamar demokratama

PANČEVO, 2. mart 2016. (TV Pančevo) – Ljiljana Pekić, supruga slavnog književnika Borislava Pekića, napisala je u odgovoru na komentar posetioca sajta www.borislavpekic.com da je činjenica da je premijer Srbije Aleksandar Vučić otkrio spomenik Pekiću na Cvetnom trgu „šamar koji je ovim gestom dodeljen demokratama zaslužen”.

   

Vučić: Vraćanje duga Pekiću

PANČEVO, 2. mart 2016. (TV Pančevo) – „Srbija danas vraća dug piscu, iako je on mislio da mu niko nije ništa dužan, već se za demokratsku Srbiju borio baš kao da on njoj lično vraća neki dug”, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je na Cvetnom trgu otkrio spomenik slavnom književniku Borislavu Pekiću, zajedno sa njegovom suprugom Ljiljanom.

   

Vučić: Opstanak stabilnog sistema

PANČEVO, 2. mart 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, obrazlažući predlog da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, da je odluka Vlade i parlamenta da smeni njegovog prethodnika Bratislava Gašića zbog „teškog verbalnog ispada važna stvar za Srbiju i prekretnica za ponašanje pre svega onih koji će predstavljati Vladu”.

   

Vučić: Izbori 24. aprila

PANČEVO, 1. mart 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić u emisiji „Upitnik” Radio-televizije Srbije saopštio je da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji najverovatnije biti održani 24. aprila. Vlada će za dva dana poslati obrazložen predlog predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću radi raspuštanja Skupštine, rekao je Vučić.