Srbija

 

Vučić primio albansku opersku pevačicu Invu Mulu

PANČEVO, 24. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanska operska pevačica Inva Mula su tokom današnjeg razgovora konstantovali da je njen sutrašnji nastup u Narodnom pozorištu u Beogradu preduslov za jačanje kulturne saradnje Srbije i Albanije i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i unapređenju bilateralnih odnosa.

 

Rok za konstituisanje republičkog parlamenta 4. jun

PANČEVO, 24. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), Maja Gojković, izjavila je danas da je 4. jun rok da se održi konstitutivna sedica palamenta, napominjući da će se tačan datum znati posle Skupštine SNS.

   

Vucic: Ponosan sam na trenutke provedene sa Batom Živojinovićem

PANČEVO, 24. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik vlade Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti, koja je povodom smrti glumca Velimira Bate Živojinovića otvorena u sedištu Socijalističke partije Srbije.

   

Vučić mandatar za sastav nove vlade

PANČEVO, 23. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je odlučio da mandat za sastav nove vlade poveri predstavniku liste "Srbija pobeđuje - Srpska napredna stranka" Aleksandru Vučiću, jer ga je uverio da ima većinu poslanika za formiranje kabineta. Izbori su prošli demokratski, predstavili poverenje koje građani imaju u određene politčke opcije i sada treba da se okrenemo poslu, da se konstituišu Skupština i Vlada Srbije, rekao je Nikolić, u obraćanju medijima.

   

Konsultacije sa predsednikom

PANČEVO, 23. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o vladi sa predstavnicima lista koje su ušle u parlament.

   

Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Bate Živojinovića

PANČEVO, 23. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici Velimira Bate Živojinovića u kojem poručuje da je odlaskom legende srpsko glumište izgubilo jednu od najupečatljivijih ličnosti sedme umetnosti.