Srbija

 

Vučić zahvalio Čuševu na doprinosu u odnosima sa Minskom

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Belorusije Vladimira Čuševa i zahvalio mu na snažnom zalaganju za razvoj odnosa Srbije i Belorusije.

 

Uredba o zaštiti Zlatibora

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović poručila je da će uredbom o zaštiti Zlatibora, koja će uskoro biti predložena Vladi, biti uvedene tri zone na toj planini.

   

Premijer Vučić na promociji novog fijata 500L

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – U fabrici automobila u Kragujevcu promovisan novi, restilizovani model „fijat 500L“ koji će se od ove godine proizvoditi u toj fabrici. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom početka proizvodnje ovog modela fijata.

   

Vučić: Svi smo razumeli potrebu za stabilnošću i mirom

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, posle sastanka u Briselu, da su lideri Zapadnog Balkana razumeli potrebu za održanjem i očuvanjem mira i stabilnosti. Vučić je naveo da je razgovor sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini bio konstruktivan i da je protekao u dobrom tonu.

   

Vučić: Situacija nije laka, vodimo odgovornu politiku

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da je dobro što je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala lidere sa Zapadnog Balkana na razgovor i da je važno da se sačuva mir i stabilnost u regionu. Vučić je, u razgovoru za RTS pred sastanak sa Mogerini, rekao da je važno da Srbija vodi pametnu, ozbiljnu i odgovornu politiku.

   

Vučić: Dobri bilateralni odnosi sa Amerikom

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije, Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare kazao da Srbija ima dobre bilateralne odnose sa SAD-om, ali da postoji izvesna doza neslaganja oko pitanja Albanije. On je dodao da je cilj da ti odnosi idu uzlaznom putanjom i da bi trebalo da imaju uvek otvoren i iskren dijalog.