Srbija

 

Počeli pregovori o Fijatu. Vlada posrednik

PANČEVO, 19. jul 2017. (TV Pančevo) – Pregovori između predstavnika Vlade Srbije, rukovodstva kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija i zaposlenih u toj kragujevačkoj fabrici počeli su oko 12.30 časova u zgradi Vlade Srbije a premijerka Ana Brnabić je zahvalila učesnicima na razumevanju i dolasku za pregovarački sto.

 

Zamrznut štrajk u "Fijatu"

PANČEVO, 19. jul 2017. (TV Pančevo) – Štrajkački odbor fabrike "Fijat Krajsler automobili" (FCA) doneo je, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, odluku da zamrzne štrajk i da danas bude obnovljena proizvodnja "fijata 500L". Premijerka Ana Brnabić rekla je nakon sastanka da će prisustvovati pregovorima između predstavnika Štrajkačkog odbora i "Fijata" i da će insistirati da se svi zahtevi štrajkača ispune.

   

Vučić: Dobro je biti državljanin Srbije u Vašingtonu

PANČEVO, 18. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Vašingtonu sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Majkom Pensom.Vucić sumirao je sastanak sa Pensom i posetu SAD u nekoliko reči – da je dobro danas biti državljanin Srbije u Vašingtonu.

   

Brnabić spremna za razgovor sa radnicima Fijata

PANČEVO, 18. jul 2017. (TV Pančevo) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije otvorena za razgovore sa radnicima Fijata i ona lično na raspolaganju "dan i noć", ali da ne može da garantuje povećanje plata, jer je nemoguće ispuniti njihov zahtev za mnimalnu zaradu od 45.000 dinara neto. Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakla da je taj zahtev nemoguće ispuniti i da to ne bi bilo fer prema ostalim radnicima u Srbiji, niti je po zakonu i Ustavu Srbije.

   

Vučić: Izvanredan sastanak sa Pensom

PANČEVO, 18. jul 2017. (TV Pančevo) – "Moj posao je da Srbija ne bude suprotstavljena Sjedinjenim Američkim Državama, ali nije tu da udovolji svakom zahtevu bilo koga u svetu, imamo svoju suverenu politiku, gradimo što bolje odnose sa Amerikom, ali čuvajući svoje odluke", ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

   

Posle 40 godina modernizovan deo barske pruge

PANČEVO, 17. jul 2017. (TV Pančevo) – Modernizacija kompletne barske pruge jedan je od strateških ciljeva Vlade Srbije, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja iinfrastrukture Zorana Mihajlović koja je prisustvovala ceremoniji uspostavljanja saobraćaja na rekonstruisanom delu pruge Beograd-Bar, od Resnika do Vreoca.