Srbija

 

Vučić: U regionu potreba jača uloga EU

PANČEVO, 18. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u regionu Zapadnog Balkana potrebna jača uloga EU. Poručuje da je potrebno da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost.

 

Vučić: Austrija prijatelj, o Kosovu i Metohiji različito

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost svom gostu, austrijskom predsedniku Aleksanderu Van der Belenu što su mogli da razgovaraju o svim pitanjima, i ekonomiji, i migrantima i o ključnim političkim pitanjima, uključujući Kosovo i Metohiji, o kojem, inače, imaju različite stavove.

   

Vučić dočekao Van der Belena

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Austrije Aleksander van der Belen posetu Beogradu započinje razgovorom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U centru razgovora bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.

   

Vučić i Erdogan za dodatno jačanje odnosa dve zemlje

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

   

Vučić: Šta god da je za Skota i SAD, za nas je takozvana

PANČEVO, 16. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Šta god da je Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota, za nas je to takozvana vlada i takozvana država, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom izjave ambasadora SAD da je Kosovo suverena država i zapitao zašto uopšte onda pregovaraju sa Srbijom i od Srbije traže da poruži utočište tobož suverenim državama u UN.

   

Predsednik Vučić otvorio skup ministara transporta i gradonačelnika Kina+16

PANČEVO, 16. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu Kina plus 16 svečano je danas u Beogradu otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.