Srbija

 

Međunarodni donatori sa premijerom

PANČEVO, 22. maj 2014. (TV Pančevo) – Međunarodni donatori spremni su da pomognu Srbiji da se izbori sa posledicama katastrofalnih poplava, poručeno je sa sastanka u Beogradu. Srbija je zbog poplava najveću štetu pretrpela u elektroenergetskom sektoru i poljoprivredi, rekao je premijer Aleksandar Vučić, obraćajući se učesnicima sastanka.

 

Vučić: 27 utopljenih i preminulih u poplavama

PANČEVO, 21. maj 2014. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je na konferenciji za novinare izjavio da je u poplavama koje su pogodile Srbiju do sada pronađeno 27 utopljenih i preminulih osoba. Pošto je do danas pregledan najveći deo poplavljenih teritorija, žrtava sigurno neće biti na stotine i hiljade kako neki komentarišu, rekao je Vučić.

   

Trodnevna žalost u Srbiji - u Pančevu do daljeg bez manifestacija

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost u celoj zemlji, od srede 21. maja do petka, 23. maja, u znak žaljenja na žrtve poplava.

Gradsko veće u Pančevu donelo je odluku i da se u gradu i selima do daljeg odlažu sve kulturne i sportske manifestacije, uključujući i Dane pijaca i Karneval, koji su bili planirani u junu. To ne važi za humanitarne akcije. Pored toga, naloženo je svim gradskim preduzećima i ustanovama da zbog usmeravanja dela sredstava za naknadu štete od poplava, obustave slanje radnika na stručne seminare, sportske igre i sl, do saniranja svih posledica elementarne nepogode.

   

Dunav raste, ali ne preti

PANČEVO, 18. maj 2014. (TV Pančevo) – Redovna odbrana od poplava u Pančevu proglašena je jutros u 7 sati. Ali u sledećih deset dana sigurno je da pritok vode u Dunav, pa time i u Tamiš kroz prevodnicu, sve do Sefkerina, neće dovesti i do vanredne odbrane od poplava. Vodostaj Dunava se redovno prati, a Vodoprivredno preduzeće „Tamiš-Dunav” je u međuvremenu sprovelo sve potrebne mere.

   

Vučić: Ljudski život nema cenu

PANČEVO, 15. maj 2014. (TV Pančevo) – Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici vanrednu situaciju na teritoriji čitave Srbije zbog obilnih padavina i nezapamćenih poplava. Vanredna situacija proglašena je na zahtev Republičkog štaba za vanredne situacije, na čijem je zasedanju, ranije danas, razmatrana situacija u zemlji izazvana obilnim padavinama i poplavama.

   

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na oceni sposobnosti Vojske Srbije

PANČEVO, 13. maj 2014. (TV Pančevo) – U Pančevu je danas održana redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2013. godinu. Skupu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. Nakon analize, predsednik Srbije prisustvovao je prikazu sposobnosti Specijalne brigade u kasarni „Rastko Nemanjić”.