Srbija

 

Premijer otkriva spomenik Borislavu Pekiću

PANČEVO, 1. mart 2016. (TV Pančevo) – Spomenik Borislavu Pekiću svečano će sutra biti otkriven na Cvetnom trgu, a otkriće ga premijer Aleksandar Vučić, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

 

Vučić: Videćemo narednih dana da li sam se uplašio izbora

PANČEVO, 26. februar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će narednih dana biti doneta odluka o izborima i da će oni koji ga kritikuju videti da li se uplašio narodne volje.
   

Vučić: Sačuvaćemo vojnu neutralnost

PANČEVO, 26. februar 2016. (TV Pančevo) – Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i neće biti član nijednog vojnog saveza i Republika Srpska će takvu istu politiku voditi na nivou Bosne i Hercegovine, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora s predsednikom RS-a Miloradom Dodikom.
   

Savet za bezbednost: Vojska u punoj pripravnosti

PANČEVO, 25. februar 2016. (TV Pančevo) – Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je saglasnost vršiocu dužnosti ministra odbrane Dušanu Vujoviću da, zbog izbegličke krize, snage Vojske Srbije budu stavljene u punu pripravnost kako bi zaštitile zemlju, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.
   

Vučić: Srbija je spremna da bude deo rešenja za migrantsku krizu

PANČEVO, 25. februar 2016. (TV Pančevo) – Srbija je spremna da bude deo evropskog rešenja za migrantsku krizu, da preuzme deo obaveza zemalja članica EU i da se uključi u sistem kvota za prijem izbeglica, iako nije članica tog bloka, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za britanski „Fajnenšel tajms”.
   

Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore

PANČEVO, 25. februar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da ulazak Crne Gore u NATO ne može loše uticati na odnose dve države niti na odnose u regionu. „Srbija se neće priključivati nijednom vojnom savezu, a Crna Gora je dobila poziv za NATO i želi da uđe u Alijansu”, konstatovao je srpski premijer Aleksandar Vučić u izjavi za podgoričku „Pobjedu”.