Srbija

 

Stefanović: Nema opravdanja za porodično nasilje

PANČEVO, 24. novembar 2016. (TV Pančevo) - Usvajanjem Zakona o sprečavanju nasilja u porodici država je poslala poruku da to nasilje više neće tolerisati, a nadležni organi imaju obavezu da istraju u primeni svakog njegovog slova, izjavio je danas na konferenciji “Isključi nasilje”ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je naveo da je u poslednjih šest godina policija podnela više od 28.000 krivičnih prijava zbog nasilja, a evidentirano je gotovo 30.000 žrtava nasilja, od kojih su većina žene.

 

Vučić: Bez saradnje sa NATO nema stabilnosti u regionu

PANČEVO, 23. novembar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija vojno neutralna, ali da želi da nastavi saradnju sa NATO, jer bez te saradnje nema mira i stabilnosti u regionu, a mir i stabilnost u regionu je preduslov za dalji ekonomski rast i napredak Srbije. Vučić je, posle sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u sedištu alijanse u Briselu, zahvalio Stoltenbergu na tome što poštuje odluke Srbije i Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti naše zemlje. Takođe je zahvalio generalnom sekretaru NATO na izjavi da žali zbog nevinih žrtava bombardovanja 1999, jer je to, istakao je, velika stvar za „Srbe, narod i zemlju” da čuju.

   

Vučić danas sa Stoltenbergom

 

PANČEVO, 23. novembar 2016. (TV Pančevo) – Severnoatlantska alijansa u potpunosti poštuje politiku neutralnosti Srbije, poručuju iz sedišta NATO pred današnji sastanak premijera Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga. Kako se navodi u saopštenju Alijanse, Vučić će se sastati i sa predstavnicima Severnoatlantskog saveta.

   

Vučić za "Globus": Preti mi jedan od najopasnijih kriminalaca u regionu

PANČEVO, 23. novembar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić otkrio je u za „Globus“ da prima pretnje, ali da se ne boji za svoj život već samo za život svoje porodice… U velikom intervjuu Vučić je govorio o odnosima između Srbije i Hrvatske, situaciji u regionu ali i slučaju ‘Jajinci’…
   

Vučić i Helbah: Srbiji mesto u EU, posebno vidljiv napredak u ekonomiji

PANČEVO, 22. novembar 2016. (TV Pančevo) - Budućnost Srbije, koja posebno napreduje u ekonomiji, jeste u EU, izjavio izaslanik nemačkog ministarstva spoljnih poslova za jugoistočnu Evropu Kristijan Helbah u razgovoru sa premijerom Vučićem.

   

Sastanak Vučića sa delegacijom kulturnih radnika iz Kine

PANČEVO, 22. novembar 2016. (TV Pančevo) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju kineskih kulturnih radnika i pisaca.