Srbija

 

Vučić: Republika srpska treba da sačuva mir

PANČEVO, 11. maj 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pozvao sve predstavnike političkog života u Republici srpskoj da izbegnu sukobe tokom protesta u Banjaluci u subotu. Govoreći na vanrednoj konferenciji za novinare on je rekao da se po svaku cenu mora izbeći sukobe jer bi inače opstanak RS bio doveden u pitanje a Srbija bi se našla u neugodnoj situaciji.

 

Vučić i Server: Stabilnost regiona prioritet

PANČEVO, 10. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa profesorom Univerziteta „Džons Hopkins“ Danijelom Serverom. Profesor Server čestitao je premijeru Vučiću pobedu na proteklim izborima i izrazio očekivanja da će buduća Vlada Srbije nastaviti dosadašnju reformsku politiku i politiku regionalne stabilnosti.

   

Srbija želi u Evropu celovita

PANČEVO, 9. maj 2016. (TV Pančevo) – U Zrenjaninu je održana svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede nad fašizmom. Na svečanosti je učestvovalo oko 1.300 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i više od 40 motornih i borbenih vozila, oklopnih transportera, tenkova, vazduhoplova i plovnih objekata. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je na proslavi da Srbija stoji čvrsto na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj Uniji, ali je naglasio da Srbija želi da uđe u Evropu samo celovita.

   

Vučić: Dela će govoriti o meni, a ne godine provedene u fotelji

PANČEVO, 9. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će o njemu govoriti dela, a ne godine provedene u fotelji. On tvrdi da je skupštinska većina naprednjaka apsolutno stabilna i da je ne može ugroziti široka koalicija u kojoj se SNS nalazi. Vučić kaže i da većina nema veze s brojem koalicionih partnera, već s legitimitetom koji je neko dobio, kao i da svi znaju ko taj legitimitet ima.

   

Nikolić poverava mandat za novu vladu Vučiću

PANČEVO, 8. maj 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će mandat za sastav nove vlade poveriti predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, pošto je pobeda SNS na izborima zaista upečatljiva i jasna.
   

Nikolić: Ljudski je oprostiti, ali su pamćenje i sećanje naša sveta obaveza

PANČEVO, 8. maj 2016. (TV Pančevo) – Na spomen-području Donja Gradina kod Kozarske Dubice polaganjem venaca obeležena je 71 godina od stradanja žrtava ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je ljudski i hrišćanski oprostiti, a da je pamćenje i sećanje – naša sveta obaveza.