Srbija

 

Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore

PANČEVO, 25. februar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da ulazak Crne Gore u NATO ne može loše uticati na odnose dve države niti na odnose u regionu. „Srbija se neće priključivati nijednom vojnom savezu, a Crna Gora je dobila poziv za NATO i želi da uđe u Alijansu”, konstatovao je srpski premijer Aleksandar Vučić u izjavi za podgoričku „Pobjedu”.

 

Tela srpskih diplomata dopremljena u Beograd

PANČEVO, 23. februar 2016. (TV Pančevo) – Avion sa posmrtnim ostacima nastradalih službenika Ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla” u Beogradu, letom iz Istanbula, u 19 sati i 25 minuta.

   

Vučić u Londonu: O reformama i bezbednosti

PANČEVO, 21. februar 2016. (TV Pančevo) – Glavne teme na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu biće reforme koje se sprovode u Srbiji, jačanje privatnog sektora, bezbednosna pitanja i dešavanja u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na skupu u glavnom gradu Velike Britanije.
   

Vučić: Amerikanci nisu znali da su u kampu srpski državljani

PANČEVO, 21. februar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, u više razgovora s američkim ambasadorom u Beogradu Kajlom Skatom i američkim zvaničnicima, dobio uveravanja da Amerikanci nikako nisu mogli da znaju da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji.
   

Zoran Đorđević predložen za ministra odbrane

PANČEVO, 20. februar 2016. (TV Pančevo) – Na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini Republike Srbije da za ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar ovog ministarstva.

   

Pooštrene kazne za seču šuma

PANČEVO, 20. februar 2016. (TV Pančevo) – Izmenama Zakona o šumama uvedena su šira ovlašćenja republičkim šumarskim inspektorima kod kontrole prometa drveta i mogućnosti preduzimanja mera protiv bespravne seče šuma i drugih bespravnih radnji. Šira ovlašćenja dobili su i šumari, koji sada mogu da legitimišu, oduzimaju tovar i pišu prijave onima koje zateknu da seku šumu bespravno. Po novom zakonu povećane su i kazne, koje se sada kreću od 10 hiljada do 5 miliona dinara.