Srbija

 

Vučić: Više ulaganja u IT sektor

PANČEVO, 20. mart 2017. (TV Pančevo) –Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će već ove godine biti upisano 700 studenata više na fakultete tehničkih nauka i da će taj broj stalno da se povećava, kako bi se poboljšao IT sektor. Mi ćemo ove godine, sem u naučno-tehnološki park, posebno uložiti novac u start-ap kompanije, da pomognemo IT sektoru i da povećamo izvoz softvera, rekao je Vučić tokom posete kompaniji Šnajder elektrik u Novom Sadu.

 

Mihajlović: Počinje obnova dve operacione sale u Urgentnom centru

PANČEVO, 20. mart 2017. (TV Pančevo) – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će za desetak dana početi obnova dve operacione sale u Urgentnom centru u Beogradu. Ona je podsetila da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo 260 miliona dinara za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za sedam zdravstvenih institucija.

   

Vučić u Novom Sadu: Srbija pobeđuje

 

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – Ove godine penzioneri će imati veće penzije nego ikada, a i plate će biti veće nego ikada i sve će to rasti iz godine u godinu, obećao je danas predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Novom Sadu.

   

Odluku Prištine smatramo ništavnom, kao i u slučaju Trepče

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Vlada Srbije donela je odluku kojom je uredbu Prištine o preuzimanju srpske imovine na Kosovu i Metohiji proglasila ništavnom, kao što je ranije učinila i u slučaju Trepče, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska gazdinstva "Ćirić Agro" u Titelu.

   

Zorana Mihajlović otvorila konferenciju „Zdravlje žena Srbije“

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović otvorila je konferenciju „Zdravlje žena Srbije“, posvećenu prevenciji i borbi protiv carcinoma dojke i grlića materice. Podatak da je Srbija na drugom mestu u svetu po broju umrlih od ovih karcinoma je poražavajuć, istakla je Zorana Mihajloivić i dodala da poseban problem u našoj zemlji predstavljaju maloletničke trdunoće. Prema zvaničnim podacima 1.600 maloletnica na godišnjem nivou ostane u drugom stanju, a nezvanično čak deset puta više, rekla je Mihajlović.

   

Vučić: Treba razumeti potrebe drugog naroda

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle posete Sarajevu, da niko nema nameru da stvari iz prošlosti zaboravlja, da svako ima svoj ugao iz kojeg ih gleda i vidi, ali da je potrebno da se razumeju potrebe drugog naroda. Vučić je u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz rekao da je primetio da su Bošnjaci, ili političko rukovodstvo Bošnjaka, mnogo češće, s razlogom ili bez, ljuti na Srbiju i naše državno rukovodstvo.