Srbija

 

Nemci spasavaju životinje iz Obrenovca

PANČEVO, 29. maj 2014. (TV Pančevo) – Pored mnogih drugih, u petak su u Srbiju stigla još tri spasioca iz Nemačke. Ali oni su profesionalno obučeni da iz ugroženih područja izvlače životinje. Smeštaj su našli u Pančevu, ali svakog jutra kreću put Obrenovca, odakle su do sada izvukli na desetine i domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Ovo im nije prvo iskustvo, jer stižu uvek tamo gde je najpotrebnije.

 

Ljubimci iz Obrenovca traže privremeni dom

PANČEVO, 26. maj 2014. (TV Pančevo) – U Pančevu je preko Udruženja „Ljubimci” bar privremni dom našlo i tridesetak kuca i maca koje su spasene iz Obrenovca. Jedna od volonterki Zora Kolarski svedoči i o tome kako je izgledalo njihovo spasavanje prethodnih dana, a poziva i Pančevce da prime ljubimce, dok se traže njihovi vlasnici, od kojih mnogi trenutno nisu u mogućnosti da se jave.

   

Vanredna situacija još u 2 grada i 17 opština

PANČEVO, 23. maj 2014. (TV Pančevo) – Na predlog Kriznog štaba za vanredne situacije, Vlada Srbije je ukinula vanrednu situaciju na teritoriji Srbije. Vanredna situacija ostaje na snazi u dva grada i 17 opština. Na poplavljenom području pronađena su 33 tela, a od posledica utapanja preminulo je 13 ljudi, rečeno je na sednici Vlade.

   

Međunarodni donatori sa premijerom

PANČEVO, 22. maj 2014. (TV Pančevo) – Međunarodni donatori spremni su da pomognu Srbiji da se izbori sa posledicama katastrofalnih poplava, poručeno je sa sastanka u Beogradu. Srbija je zbog poplava najveću štetu pretrpela u elektroenergetskom sektoru i poljoprivredi, rekao je premijer Aleksandar Vučić, obraćajući se učesnicima sastanka.

   

Vučić: 27 utopljenih i preminulih u poplavama

PANČEVO, 21. maj 2014. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je na konferenciji za novinare izjavio da je u poplavama koje su pogodile Srbiju do sada pronađeno 27 utopljenih i preminulih osoba. Pošto je do danas pregledan najveći deo poplavljenih teritorija, žrtava sigurno neće biti na stotine i hiljade kako neki komentarišu, rekao je Vučić.

   

Trodnevna žalost u Srbiji - u Pančevu do daljeg bez manifestacija

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost u celoj zemlji, od srede 21. maja do petka, 23. maja, u znak žaljenja na žrtve poplava.

Gradsko veće u Pančevu donelo je odluku i da se u gradu i selima do daljeg odlažu sve kulturne i sportske manifestacije, uključujući i Dane pijaca i Karneval, koji su bili planirani u junu. To ne važi za humanitarne akcije. Pored toga, naloženo je svim gradskim preduzećima i ustanovama da zbog usmeravanja dela sredstava za naknadu štete od poplava, obustave slanje radnika na stručne seminare, sportske igre i sl, do saniranja svih posledica elementarne nepogode.

   

Još članaka...