Srbija

 

Vučić posetio Železaru u Smederevu: Ovo je priča o uspehu, o napretku Srbije!

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Železaru "HBIS Group Serbia" u Smederevu, gde je obišao pogon Tople valjaonice.

 

Optužbe protiv Kisina su osnovane

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – Kisinu se na teret stavlja da je preduzimao radnje, svestan zabranjenosti istih, te suprotno Zakonu o javnim nabavkama dogovarao sa ponuđačima, preduzimao druge protivpravne radnje u nameri da time utiče na donošenje odluka naručioca javne nabavke, odnosno iskorišćavanjem svog položaja, ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti u konkretnim slučajevima kršio poenuti zakon i Pravilnik o javnim nabavkama Doma LOMR "Srce u jabuci".

   

Vučić nakon sastanka sa balkanskom četvorkom: Očekujemo da povezanost naših zemalja bude još bolja i izraženija

PANČEVO, 4. jul 2018. (TV Pančevo) – Nakon sastanka balkanske četvorke u Solunu predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ubuduće očekuje bolju i izraženiju povezanost zemalja.

   

UHAPŠENI ŠAPIĆEVI UJAK I UJNA! Rade i Ranka Dedović osumnjičeni za PRANJE NOVCA

PANČEVO, 4. jul 2018. (TV Pančevo) – Rade i Ranka Dedović, ujak i ujna predsednika opštine Novi Beograda, Aleksandra Šapića uhapšeni su danas u akciji policije zbog sumnje da su oštetili preduzeće "Inex plus" za 50 miliona dinara.

   

Dosije “Mohan”: “Nevidljivi” milioner sa nekoliko pasoša

PANČEVO, 4. jul 2018. (TV Pančevo) – Regionalna RTV Pančevo otkriva ko je vršački tajkun Danijel Mohan.

   

NEVEROVATNO: Da li je Kisin stvarno ovo radio?

PANČEVO, 6. jul 2018. (TV Pančevo) – Direktor Doma za LOMR "Srce u Jabuci", Milan Kisin, naneo je veliku štetu Domu od početka svog prvog mandata, tvrde naši sagovornici čija imena ćemo zadržati za javnost, ali su uvek dostupni Tužilaštvu.

Naši sagovornici tvrde da je u krugu Doma bilo 6 "kućica" u kojima su živeli korisnici. Sada ih ima 5. Kažu da je korisnike 2014. godine Kisin, takoreći, izbacio iz takozvane "crvene kućice" bez ikakvog objašnjenja ni njima ni njihovim roditeljima/starateljima, govoreći kako je to privremeno, jer pomenuta kućica mora da se renovira...

- Onda je pomenuti prostor, navodno, morao da se upotrebi za međunarodni projekat, koji je baš u toj kućici morao da se odvija, da bi nakon nekoliko meseci velikim novcem ceo taj prostor ponovo renovirao i napravio luksuzne kancelarije svoje upravne zgrade. Čak je otvorio novi ulaz u upravnu zgradu, direktno sa ulice, kako bi imao što manji kontakt sa štićenicima Doma. Naravno, nova upravna zgrada dobila je i novu boju zidova i stopila se sa portirnicom Doma, tako da se ne može ni naslutiti, kažu naši sagovornici.

Oni ističu i da je Dom svojevremeno imao svoje odmaralište u Crnoj Gori koje je uz dozvolu Ministarstva prodato, a od tih para su u okviru Doma napravljene tri kuće, koje su nazvane "crvena, zelena i plava kućica", a zapravo su to bile veoma komforne kuće od po stotinak metara kvadratnih. U njima je živelo po 12 korisnika.

- Nisam siguran da je od Ministarstva ili Pokrajinskog sekretarijata mogao da dobije dozvolu za taj poduhvat. A svakako je zločin prema štićenicima koji su u toj kućici živeli od 2005. godine, da ih se lažima i prevarom prebaci (dobar deo nih) u smeštaj u paviljonu gde u sobičcima od 4,5x2m žive po 4 korisnika, kažu naši sagovornici.

Oni kažu i da je Kisin, još za vreme svog prvog mandata, zaposlio u Domu svoje dve ćerke, a jedna od njih je, iako po struci građevinski tehničar odmah postavljena za koordinatora pomenutog međunarodnog projekta o osposobljavanju korisnika za samostalan život u zajednici.

Podsećamo, Upravi odbor Doma "Srce u jabuci" podneo je ozbiljnu krivičnu prijavu protiv Kisina, a na osnovu izveštaja o radu, koji je sačinio Nadzorni odbor ustanove.

Nastaviće se...