Srbija

 

Odluka o održavanju parlamentarnih izbora za vikend

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Odluka o održavanju parlamentarnih izbora biće doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

 

Predstavnici rumunskog Parlamenta posetili Vršac

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović primila je predstavnike rumunskog Parlamenta, kao i predsednika komisije koji vodi računa o Rumunima van matice Konstantina Kodreanua. Oni su na sastanku razgovarali o položaju ove nacionalnosti u Vršcu, kao i o kulturnoj i turističkoj saradnji.

   

Vučić: Odnosi BiH i Srbije vraćeni 25 godina unazad

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, sastali su se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem. Tema njihovog razgovora je bila najavljena tužba BiH protiv Srbije za genocid. Premijer Vučić je naglasio da Srbija ni na koji način nije doprinela podnošenju revizije i da je njen vitalni interes očuvanje mira i stabilnosti u regionu.
   

Vucic i Djukov razgovarali o strateškoj saradnji Srbije i Gaspromnjefta

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom PAO Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim sa kojim je razgovarao o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije Gaspromnjeft na polju energetike.

   

Vučić i Nikolić sa Dodikom i Ivanićem o situaciji u regionu

 

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) –Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastaće se u sredu u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije sastanak će biti održan u Vili Mir u 14 u sati. Očekuje se da će teme razgovora četvorice zvaničnika biti revizija tužbe za genocid koju BiH pokreće protiv Srbije, kao i situacija u regionu

   

SVM podržao Vučića

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) –Savet Saveza vojvođanskih Mađara danas je doneo jednoglasnu odluku da podrži kandidaturu predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.