Velika zainteresovanost za džudo u Kačarevu

PANČEVO, 20. april 2017. (TV Pančevo) – Džudo klub „Jedinstvo“ postoji u Kačarevu nešto više od godinu dana, a do sada su deca pokazala veliku zainteresovanost da se bave ovim sportom. Više od 100 dece trenira u klubu i rezultati nisu izostali.

Džudo klub „Jedinstvo“ osnovao je viši sportski trener džudoa Saša Anđelović u Kačarevu, pre nešto više od godinu dana. Od samog osnivanja veliki broj roditelja pokazao je interesovanje da upiše svoju decu. Veliki broj mladih Kačarevaca svakodnevno trenira, a klub se trudi da im pruži što bolje uslove, kaže osnivač i predsednik kluba Saša Anđelović.

- Pošto sam mnogo godina u džudou hteo sam da promenim nešto ovde, u Kačarevu, pogotovo zbog moje dece. Kako je vreme prolazilo uključivalo se sve više dece. Mlad smo kolektiv, imamo dosta entuzijazma i nastojimo da decu izvedemo na pravi put, kako svoju tako i svu ostalu, kao što vidite ovde. Veliko je interesovanje i ovim putem pozivam ljude da vide šta je, da se uključe i pošalju decu na pravi sport – izjavio je Saša Anđelović.

Uspesi mladih takmičara nisu izostali. Mihajlo Anđelović, stariji pionir i Aleksandra Dimitrovski, mlađa pionirka najuspešniji su mladi džudisti Kačareva, koji su medalje osvajali na državnim takmičenjima.

- Do sada sam osvojio 12 medalja, a najvažnije su mi dve, sa prvenstva Vojvodine i prvenstva Srbije. Konkurencije je bila dosta jaka – kaže Mihajlo Anđelović.

- Osvojila sam šest medalja do sada. Takmičenja su jaka, jaka je konkurencija – kazala je Aleksandra Dimitrovski.

Sledeće takmičenje na kome će učestvovati Džudo klub „Jedinstvo“ održaće se u Pančevu 29. aprila.