Uspešna sezona atletičara Dinama

PANČEVO, 18. decembar 2011. (TV Pančevo) – Atletski klub „Dinamo“ posle još jedne veoma uspešne sezone, pre mesec dana počeo je bazični deo priprema. Ovih dana rade na gradskom stadionu u Pančevu, a već sledeće nedelje putuju na pripreme, koje će obaviti na Vlasinskom jezeru.

U protekloj sezoni atletičari Dinama osvojili su preko 30 medalja na velikim takmičenjima, kao što su dražavna i balkanska prvenstva, atletski mitinzi u zemlji i inostranstvu, i to u svim starosnim kategorijama. Veliki broj takmičara poboljšao je svoje rezultate u ovoj sezoni, dok se isto od njih očekuje i u narednoj. Od najstarijih, Marine Munćan i Bogdane Mimić očekuje da izbore olimpijkse norme.

- Postigli smo nekoliko izvanrednih rezultata. Sedam naših atletičara je nastupilo za reprezentaciju i predstavljali su Srbiju na raznim međunarodnim takmičenjima. Otprilike imamo 25 medalja sa državnih prvenstava i to su uglavnom sve zlatne medalje, počevši od mlađih pionira pa do seniora. Ne možemo da budemo nezadovoljni. Naš klub je na kraju od 150 klubova je po broju osvojenih medalja na državnim prvenstvima šesti, a u ukupnom broju bodova smo deseti u Srbiji. Kada imamo u vidu da mi kao klub nemamo borilišta kao što su bacališta i skakališta ovaj uspeh je stvarno ogroman, rekao je trener AK „Dinamo“ Ljupčo Cvetkoski.

Atletičari Dinama već u utorak odlaze na visinske pripreme na Vlasinsko jezero gde će obaviti bazični deo priprema. Dinamovci će prva takmičenja u sledećoj sezoni imati u februaru, kada će učestvovati na dvoranskim takmičenjima u okruženju.