Treće kolo Zimske lige 14. januara

PANČEVO, 24. decembar 2016. (TV Pančevo) – Drugo kolo Zimske lige za mlađe kategorije u ragbiju održano je danas u pančevačkoj Hali sportova. U konkurenciji petlića prvo mesto pripalo je domaćinima ekipi Ragbi kluba „Dinamo 1954“, dok je u konkurenciji pionira pobedila ekipa Ragbi kluba „Leva obala iz Beograda.

U 2. kolu Zimske lige u Pančevu učestvovalo je ukupno 12 mešovitih ekipa, u konkurenciji petlića i pionira. Organizatori turnira bili su Ragbi klub „Dinamo 1954“ i Ragbi savez Srbije. Petlići „Dinama 1954“ potvrdili su uspeh kao iz prvog kola Zimske lige, osvojivši prvo mesto, na drugom je druga ekipa „Dinama 1954“, a na trećem mestu ekipa „Rume“. U konkurenciji pionira prvo mesto osvojila je ekipa „Leva obala“ iz Beograda, na drugom je ekipa „Rada“, a na trećem mestu ekipa „Zmajeva“ iz Zemuna.

- Veoma smo zadovoljni našim ekipama, već dva meseca smo obnovili rad mlađih karegorija, za njih su zadužena dva trenera Danijel Kajan i Aleksandar Nedeljković. Treniramo u Đurinoj školi tokom zimskog perioda i zanimljivo je da otprilike u tim kategorijama imamo sada već 30-tak dečaka uzrasta 12 i 14 godina. Veoma smo zadovoljni što smo samiim tim pokazali da ragbi škola i Ragbi klub Dinamo se polako ali sigurno vraća na svoje stare staze, zato što smo i na ovom turniru, kao i na predhodnom u hali u Beogradu i danas potvrdili i danas u Pančevu, da smo u pionirskom pogonu i u petličkom imamo najviše omladinaca i da su petlići na ovom turniru osvojili turnir. Učestvovali smo sa dve ekipe petlića. Pioniri su malo lošije odigrali danas, zauzeli su treće mesto. Takođe, želim da istaknem da smo ovu sezonu završili u tri kategorije kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj i da će ove sadašnje kategorije da nastave kantinuitet i na proleće da nastupimo u svim kategorijama što je veliki uspeh za naš klub“ – rekao je Igor Stojadinović, sportski direktor RK „Dinamo“.

Posle ovog turnira sledi kratka pauza, a potom i pripreme za nastavak takmičenja. Treće kolo Zimske lige na programu je 14. januara u Beogradu.