Tradicionalno sportsko druženje

PANČEVO, 1. januar 2017. (TV Pančevo) – Već 40 godina ekipe veterana sastaju se na terenu Sportskog centra ,,Mladost,, gde odigravaju utakmicu u malom fudbalu. Posle utakmice okreću se druženju. I tako godinama. Danas je na terenu bilo uzbudljivo. Uostalom, kao i uvek. Ekipe su bile izjednačene, a želja za pobedom bila je izražena.

Svakog prvog januara, već godinama i decenijama, bivši sportisti, sportski radnici, privrednici, ali i brojni drugi zaljubljenici u fudbalsku igru skupljaju se na terenu Sportskog centra ,,Mladost,, u Pančevu, gde igraju utakmicu malog fudbala. Druženje, koje je osnov utakmica, traje, a kako sada stoje stvari trajaće i u budućnosti. jedna lepa tradicija se nastavlja.

Tako su i danas, fudbalski znalci, ali i amateri, njih blizu 30, odmerili snage u poznavanju fudbala. Igralo se od 10 časova, vrcale su i varnice, ali sve je proteklo u fer i sportskoj igri.

Bez obzira na sinoćni doček Nove godine, obavezu da se učestvuje na prvojanuarskom fudbalskom susretu, učesnici smatraju ozbiljno. Pojedinci navijaju sat, kako ne bi propustili utakmicu, dok ima i privatnika, koji s posla dolaze na fudbalski teren.

Bez obzira što je pred kraj meča postignut pogodak kome su se jedni radovali, a drugi zbog toga žalili, svi su radosno otišli na ,,treće poluvreme,,. I sledeće godine utakmica bivših sportista u malom fudbalu održaće se 1. januara. Ovaj običaj ulazi tako u petu deceniju trajanja.