"Tamiš" spreman za drugi deo sezone

PANČEVO, 5. januar 2017. (TV Pančevo) – Košarkaši „Tamiša“ vredno treniraju i pripremaju se za nastavak drugog dela sezone u Košarkaškoj ligi Srbije. Cilj kluba ostao je isti, a to je zauzimanje četvrtog mesta i ulazak u Superligu Srbije.

Iako novogodišnji praznici još traju, košarkaši „Tamiša“ vredno treniraju i pripremaju se za drugi deo sezone. Imali su samo dva dana pauze, a već 2.januara krenuli su sa treninzima. Promena u igračkom kadru nema, povređeni Ilkić, Milošević i Savić saniraju povrede i njihov priključak ekipi očekuje se za par dana.

- Celu nedelju pred praznike smo radili bukvalno sa pet-šest igrača, pokosio nas je virus, tako da nismo uspeli da odradimo nešto što smo imali u planu i programu treninga. Sad kad smo se skupili od 2. januara ima nas u dovoljnom broju, počeli smo normalno da radimo, Ilkić i Milošević imaju neke sitnije povrede tako da očekujem da se i oni danas, sutra priključe trenažnom procesu i mislim da će to sve biti u redu. Igrački kadar ostao je nepromenjen. Mislim da smo mi jedina ekipa u ligi koja nije pravila nikakve promene, zadovoljni smo za sada. Vraća nam se Savić posle mesec i po dana pauze, posle loma šake i nadam se da ćemo biti u drugom delu prvenstva kompletni“ – istakao je Bojan Jovičić, trener KK „Tamiš“.

Prema rečima Jovičića, cilj kluba ostao je isti, a to je borba za četvrto mesto koje ih vodi u Superligu Srbije.

- Mi ćemo se boriti koliko možemo za četvrto mesto, da pokušamo da uđemo u trku, ali biće jako teško jer su sve ekipe dosta kvalitetne. Imamo jako težak raspored, kod kuće nam dolaze ekipe iz vrha, u goste idemo ekipama koje su našeg kvaliteta ili koje se bore za opstanak, tako da jako, jako težak raspored velika iskušenja, ali opet, verujem u ovaj tim, momci dobro rade, nadam se da ćemo biti na visini zadatka pa dokle doguramo i bićemo zadovoljni ako budemo znali da smo dali svoj maksimum – objasnio je Jovičić.

Od Košarkaškog saveza Vojvodine u Pančevu su stigla tri lepa priznajnja. „Tamiš“ je proglašen klubom godine, Nikola Simić je najbolji igrač lige, dok je za najboljeg trenera izabran Bojan Jovičić.

- To je jedno lepo priznanje za klub, za igrače i za mene kao trenera. Normalno da je to posledica ozbiljnog i kontinuiranog rada koji su ljudi u Košarkaškom savezu Vojvodine prepoznali. Drago mi je da su u naš klub otišla sva tri priznanja i trudićemo se da to opradvamo u narednom periodu. Ovim putem bih se u svoje lično ime zahvalio svojim saradnicima i igračima koji su nastupali za ovaj klub“.

Već u ponedeljak, 9. januara košarkaši „Tamiša“ u 12. kolu Košarkaške lige Srbije dočekuju tim „Metalca“ iz Valjeva, a utakmica počinje u 18 sati i 30 minuta.