Tamiš drugi deo sezone otvorio pobedom

PANČEVO, 10. januar 2017. (TV Pančevo) – Košarkaši „Tamiša“ pobedili su u Pančevu, u 12. kolu Košarkaške lige Srbije ekipu „Metalca“ iz Valjeva, rezultatom 82:69. Posle ove utakmice, „Tamiš“ zauzima četvrto mesto na tabeli sa 20 bodova.

Košarkaši „Tamiša“ u prvoj ovogodišnjoj utakmici Košarkaške lige Srbije zabeležili su nove bodove. Početak meča bio je izjednačen 21:21, da bi druga četvtina zasluženo pripala gostima 13:21. Drugo poluvreme i druga slika na terenu, Pančevci su boljom i organizovanijom igrom uspeli da pređu u vođstvo i u poslednjoj četvrtini nadigraju neugodnu ekipu „Metalca“ i pobede rezultatom 82:69. Najefikasniji u redovima domaćima bio je Vladimir Veličković sa 17 poena, dok je kod gostiju najviše poena 15, postigao Marko Josilo.

- Izuzetno je lepo pobediti posle novogodišnje pauze i ovaj deo sezone krenuti sa pobedom pred domaćim navijačima. Trgnuli smo se u drugom poluvremenu kad smo shvatili značaj ove utakmice šta nam ona sve nosi. Imali smo nedelju dana, možda i duže problema sa povredama i bolesti igrača, ali drago mi je što smo to sanirali na vreme i pokazali da možemo da se borimo sa svakom ekipom u ligi. Predstoji nam meč u Vršcu, izuzetno težak protivnik, međutim neidemo sa belom zastavicom i nadamo se pozitivnom rezultatu – istakao je Dušan Vuletić, igrač KK „Tamiš“.

- Čestitam Tamišu na zasluženoj pobedi. Mi smo dobro igrali prvo poluvreme, još uvek smo u nekom procesu tranzicije i imali smo puno problema sa povredama i sa zdravstvenim biltenom i još uvek dolazimo na to da možemo da odigramo 25-30 minuta u ritmu koji nam odgovara i onda padamo pred kraj. Nadam se da kako vreme bude odmicalo da ćemo da budemo sve bolji.

Posle ove utakmice, „Tamiš“ zauzima četvrto mesto na tabeli sa 20 bodova, a utakmicu 13.kola igra narednog vikenda sa drugoplasiranom ekipom „Vršca“.