Svetsko prvenstvo u fitnesu i bodibildingu u Pančevu

PANČEVO, 12. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Tokom predstojećeg vikenda, u Pančevu će prvi put biti organizovano Svetsko prvenstvo u dečjem fitnesu, kao i Svetski kup u fitnesu, bodibildingu i model fitnesu. Program u Kulturnom centru je besplatan.

U subotu, 14. oktobra, u Kulturnom centru biće organizovano Svetsko prvenstvo u dečjem fitnesu "Fit Kid", koje počinje u devet ujutru i završiće se oko 17 sati. Učestvovaće preko 300 dece iz 16 zemalja - rekao je predsednik Fitnes kluba „Fleks” Milan Kostić, i dodao da je to dečji spektakl u fitnesu koji se retko viđa u Srbiji.

- Prijave su još uvek otvorene, tako da očekujemo još zemalja da se prijavi. U nedelju će se održati Svetski kup u fitnesu i bodibildingu seniora, juniora i master kategorija. U dečjem fitnesu nastupiće kategorije od 3 do 6 godina, od 6 do 7, 7-8 i tako sve do 18 godina, a kasnije će deca moći da učestvuju u grupama po dvoje, troje i u većim grupama odnosno formacijama. To je praznik za oči, videti svu decu koja su kostimirana specijalno za nastupe na bini. Oni izvode akrobacije od kojih zastaje dah - rekao je Milan Kostić.

U nedelju u 15 sati biće upriličeno svečano otvaranje Svetskog kupa "World cup Serbia-Pancevo", kaže Milan Kostić, potpredsednik Fitnes asocijacije Srbije.

- Nastupiće 25 muških i 12 ženskih kategorija. Najatraktivnije kategorije kod žena su model fitnes kategorije. Te kategorije su podeljene na devojke visoke do 168 centimetara, preko 168 centimetara, kasnije nastupaju aerobik fitnes, figur fitnes, klas 1, klas 2 do 12 kategorija, a u muškim kategorijama, zastupljena je mejn model fitnes, juniori, seniori, a kasnije će sve jače i teže kategorije nastupati. Na kraju nastupaju tri master, odnosno senior kategorije preko 40, 50 i 60 godina.

Grad ima važno mesto u ovom sportu, a Pančevo će biti predstavljeno kako dolikuje, smatra direktor Turističke organizacije Pančevo Nikola Stoilković.

- Za Turističku organizaciju grada Pančeva i za sam grad ovakve sportske manifestacije su veoma značajne jer u ova dva dana ćemo ugostiti više od 400 takmičara. Organizovaćemo obilazak da upoznaju Pančevo i neka naseljena mesta. Dolaze nam takmičari iz Turske, Grčke, sa Kipra, Libana, veoma nam je bitno da ih ugostimo i pokažemo Pančevo u najboljem svetlu - rekao je Stoilković.

Organizatori naglašavaju da u našem gradu nikada nije bilo ni u jednom sportu organizovano svetsko prvenstvo. Pokrivene su sve kategorije koje diktira Svetska fitnes federacija, a takmičenja će trajati oko šest i po sati.