Sutra MMA turnir u Vršcu

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Centar "Milenijum" iz Vršca, biće sutra rezervisan za borilačke sportove. Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta” organizuje turnir u MMA i K1 veštinama, pod nazivom „Combat challenge 11. I ove godine turnir će biti humanitarnog karaktera, a prihodom od ulaznica pomoći će se porodici Ristić iz Omoljice. Danas u Centru "Milenijum" je izvršeno merenje po kategorijama.

Zvanično merenje boraca za „Kombat čelendž” obavljeno je danas u centru "Milenijum" u Vršcu. Borci, kao i zvezde večeri, među kojima su bili i naši pančevački borci, ispunili su zahteve i kriterijume i dostigli dozvoljenu tezinu u svojoj kategoriji. Na programu će biti ukupno 12 borbi, od kojih devet borbi u MMA i tri u K-1 konkurenciji. Borci za sutra najvljuju dobru borbu jer, kako kažu, naporno su se premili za ovaj turnir.

-Prvenstveno bih rekao da mi je čast što ću se boriti na ovom turniru zato što je jedan u nizu humanitarnih događaja koji organizuju Udruženja Srpska sparta. Ovajh turnir obećava jedan borilački spektakl. Pripreme sam radio kao i uvek u svom matičnom klubu. To je jedan provereni tim koji stoji iza mene već dosta godina i ne bih menjao ove ljude još dve decenije – rekao je Marko Radaković, MMA borac.

-Moje pripreme su počele već od januara. Nastavio sam ih u Švajcarskoj i sad u svom domaćem klubu, jer se tu osećam kao kod kuće - klub “Car Dušan silni”, i sa svojim sparing partnerima iz kluba i sa trenerom. Pripreme su krenule dobro – kazao je Aleksandar Ilić, MMA borac.

-Borim se protiv Ivana Kantara koji radi dve težinske kategorije iznad mene. Moja matična kategorija je srednja. Prihvatio sam ovaj meč kao profi-debi. Do sada sam imao deset amaterskih mečeva i ne bih želeo da prognoziram ništa, samo ću reći da ću dati sve od sebe – rekao je Igor Krstić, MMA borac.

-Svima je dobro poznato da je mni box jača strana i očekujem jedan dobar stand-up meč. Što se tiče priprema, odradio sam u Srpskoj sparti udaračke tehnike – kazao je Vladimir Jovanović, MMA borac.

Trener Ivan Đorđević istakao je da su borcima imali naporne trninge, i dodao da očekuje da će sutra pokazati svoju snagu i da će se pokazati u najboljem svetlu.

-Neke momke treniram već 6-7 godina. Ja uvek verujem u njih. Oni su za mene šampioni, kakav god bude ishod mečeva, ali naravno da uvek verujem u pobedu. Ono što bih hteo posebno da istaknem, ovaj događaj je poseban, ne samo zbog toga što je humanitarnog tipa, nego i za sam MMA sport u Srbiji, zato što lično ne pamtim da sam bio na MMA događaju gde je bilo toliko prodatih karata. Koliko čujem sutra će biti puna hala koja prima do 5000 ljudi. Zaista je velika stvar za promociju MMA sporta u Srbiji i ako neko još nije odlučio šta će raditi sutra, ja ga pozivam ovde da dođe – izjavio je Ivan Đorđević, trener.

Organizator turnira Udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska Sparta” najavljuje spektakl u hali Centra "Milenijum".